Weekmenu nummer 26 alweer! Het lijkt erop dat de nazomer echt over is en het is nu volop herfst. Nou heeft ieder seizoen wel zijn charme en in de herfst is dat toch wel het ‘cocoonen’. Lekker thuis met een dekentje op de bank en genieten van comfort food. Lekkere gerechten in een kommetje met herfstige ingrediĆ«nten als paddenstoelen en pompoen… Zo is de herfst helemaal zo erg nog niet, toch? Kook ze! Hier vind je trouwens alle weekmenu’s terug.
Maandag – chili met zoete aardappel
Dit is pas een kommetje comfort food! Een heerlijk smaakvolle chili die goed vult door de zoete aardappel en de kidneybonen. Makkelijk vegetarisch te houden, maar ook heel lekker met stukjes chorizo erdoor. En een flinke schep guacemole maakt dit lekkere gerecht helemaal af. Naar het recept >
Dinsdag – quiche met pompoen
Is er een groente die herfstiger is dan pompoen? Nee toch? Verwerk hem eens in deze lekkere vegetarische quiche. In het recept gebruik je blauwe kaas maar mocht je dat niet lekker vinden, dan kun je dat prima vervangen door bijvoorbeeld een lekkere geitenkaas of brie. Naar het recept >
Woensdag – curry met zalm
Nog meer comfort food: curry! Deze versie met zalm is snel gemaakt en zit bomvol groenten voor een flinke vitamineboost. Naar het recept >
Donderdag – spruitjes uit de oven
Geen liefhebber van spruitjes? Klik niet meteen weg want zelfs ik – iemand die helemaaaaaal niet van spruiten houd – vind deze ovenschotel heel erg lekker. Dat komt omdat je de spruitjes lekker zoet maakt met ahornsiroop. De granaatappel maakt het weer lekker fris en de noten geven een lekker hartige bite aan dit gerecht. Serveer er bijvoorbeeld een stukje vlees of een vleesvervanger bij en je hebt een lekkere maaltijd. Naar het recept >
Vrijdag – linzenschotel


Linzenschotel met spek
Linzen zijn goedkoop, vullend en snel klaar. Bovendien kun je ze met veel ingrediƫnten combineren. Op vrijdag heb je vast behoefte aan een gerecht dat snel klaar is en dan zit je met deze linzenschotel wel goed. Vol herfstige smaken als spek & champignons, heerlijk na een frisse herfstwandeling of gewoon na een drukke werkweek! Naar het recept >
Zaterdag – speculaas granola
Wat extra Vitamine C kan helemaal geen kwaad in de herfst, zelf heb ik mijn eerste herfst-verkoudheid al achter de rug! Met dit ontbijtje vol mandarijntjes (die zijn nu op hun lekkerst!) zit dat wel goed. De crunchy speculaasgranola maakt dit ontbijtje extra lekker. Naar het recept >
Zondag – crumble met appel en peer
Appels en peren zijn nu in het seizoen dus het moet niet moeilijk zijn om lekker fruit te vinden voor in deze crumble. Tip: kies een friszure appel, dan wordt de crumble niet te zoet. Wees wel voorzichtig met het serveren want de crumble is gloeiend heet. Laat hem dus eerst een beetje afkoelen voor je een hap neemt. Dat gaat overigens ook heel goed door er een bol vanille-ijs of kaneelijs bij te serveren ;-) Naar het recept >

Nog geen reacties