tips & trucs

Weekmenu 27: verwarmend comfort food

Risotto met pompoen

Tijd voor een nieuw weekmenu! Wat is het koud voor de tijd van het jaar hè. Daarom vind je in dit weekmenu allemaal lekkere recepten terug waar je het warm van krijgt. Hier vind je trouwens alle weekmenu’s terug.

Maandag – pompoenrisotto

Dit is pas een kommetje comfort food! Lekker roeren en opeens heb je een zalig pannetje risotto. Deze vegetarische versie maak je met pompoen en champignons. Echt lekker herfstig dus. Naar het recept >

Dinsdag – rendang daging

Rendang - Indonesisch stoofvlees

Dit Indonesische stoofvlees werd ooit bekroond als ‘lekkerste gerecht ter wereld’. Kan ik me best in vinden, want dit is inderdaad wel heel erg lekker! Het moet wel lang stoven, minimaal twee uur, dus het is handig om op tijd te beginnen met dit recept. Overigens smaakt het de dag erna alleen maar beter, dus maak dit gerust een dag van tevoren! Naar het recept >

Woensdag – Marokkaanse ovenschotel

Ovenschotel met aubergine
Ovenschotel gehakt/aubergine

Ken je het kruidenmengsel ‘ras el hanout’? Dat is een heerlijk kruidig mengsel van verschillende specerijen. Letterlijk vertaald betekent het ‘het beste uit de winkel’ en het is een echt smaakbommetje. Deze ovenschotel met gehakt en aubergine geef je er in ieder geval een flinke smaakboost mee. Naar het recept >

Donderdag – zalm uit de oven

Gepaneerde zalm met pesto

Dit is zo makkelijk om te maken dat je er haast geen recept voor nodig hebt. Besmeer de stukken zalm met pesto en maak er een paneerlaagje op met paneermeel en pijnboompitjes. Wat parmezaan erover raspen en ze kunnen de oven in. Lekker snel klaar en toch bomvol smaak. Lekker met wat gebakken aardappeltjes en groenten erbij. Naar het recept >

Vrijdag – pita pizza’s

Pita pizza met paprika en feta

Zo vlak voor het weekend wil je iets eten dat snel klaar is en toch lekker. Kijk niet verder: met deze vegetarische pita pizza’s zit je helemaal goed. Met de topping kun je uiteraard naar hartelust variëren, dus mocht je nog wat restjes overhebben (vlees, groenten, kaas) dan kun je dit recept goed gebruiken om die op te maken. Naar het recept >

Zaterdag – Engelse pie

Pastei met ham

In dit weekmenu beloofde ik je comfort food. Nou, als dit geen comfort food is! Een heerlijke Engelse pie, vers uit de oven. Een warme ragout van prei, ham en kaas met een dakje van bladerdeeg. Dit is zo lekker! Naar het recept >

Zondag – gevuld speculaas

Gevuld speculaas maken

De Sint is weer in het land dus maak vandaag eens een lekker Sinterklaas-recept! Wat dacht je van deze lekkere blokjes gevuld speculaas? Het is even een klusje, maar op zondag heb je daar hopelijk vast wel tijd voor! Naar het recept >

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten