Menu
weekmenu

Weekmenu 28: een goede start van het jaar

Gado Gado met pindasaus

Er staat weer een nieuw weekmenu voor je klaar! Speciaal voor de planners onder ons die geen zin hebben om elke dag boodschappen te doen en te bedenken wat je nú weer moet eten… Mocht ‘meer groenten eten‘ een goed voornemen van je zijn dit jaar, dan zit je met dit weekmenu geramd. In deze gerechten staan groenten namelijk centraal. Eet smakelijk!

Maandag: Gado gado

Een echt succesnummer hier in huis, want deze Indonesische groentenschotel met zelfgemaakte pindasaus staat binnen no time op tafel en je hebt er meteen je volledige portie van 250 gram groenten mee binnen. Lekker met kroepoek & gebakken uitjes erbij!

Dinsdag: groenten in tomatensaus

Vegetarische ovenschotel

Deze groenten uit de oven zijn makkelijk te maken en je kunt er lekker mee variëren, want de basis tomatensaus is lekker bij allerlei soorten groenten. In dit geval gebruik je courgette & aubergine, maar gebruik ook eens schijfjes ui of paprika bijvoorbeeld. Voor erbij kun je kiezen voor een stukje vlees, vis of vleesvervanger.

Woensdag: paprika met spinazie

Paprika uit de oven met spinazie

In deze gevulde paprika’s met spinazie wil je toch meteen je tanden zetten? Laat ze wel even een paar minuutjes afkoelen, want ik wil niet dat je je mond verbrand ;-) De vulling van dit kleurrijke gerecht bestaat uit spinazie met ricotta, citroen en Parmezaanse kaas. Wat pijnboompitjes erover, even de oven in en klaar ben je! Je zou dit als licht hoofdgerecht kunnen serveren, maar een stukje vlees(vervanger) is er erg lekker bij.

Donderdag: chili met zoete aardappel

Chili met zoete aardappel

Dit is toch zo lekker! Eten uit een kommetje smaakt altijd extra lekker lijkt het wel. Deze chili maak je met o.a. zoete aardappel, tomaat en mais en voor extra smaak zijn kleine blokjes chorizo er heel erg lekker in. Maar mocht je liever vegetarisch willen eten, laat ze dan gewoon weg. Een flinke schep guacemole maakt deze groenten-chili helemaal af.

Vrijdag: courgette uit de oven

Gevulde courgettes met paprika en champignons

Vrijdag: restjesdag! Deze courgettes uit de oven laten zich namelijk met alles vullen, dus wees niet bang om lekker te variëren met dit recept. Paprika, prei, broccoli, ui, tomaat, champignons… Echt alle soorten groenten kun je hierin kwijt. Stukjes kip zijn er ook lekker in, en in plaats van ‘gewone’ geraspte kaas kun je ook een restje brie of geitenkaas gebruiken. Lekker om je koelkast leeg te maken voor het weekend!

Zaterdag: koolsalade

Rode koolsalade

In de winter eet je misschien wel regelmatig rode kool met appeltjes, maar wist je dat je rode kool ook prima rauw kunt eten? In deze knapperige, zoetige rodekool salade komt deze mooie groente helemaal tot zijn recht. Gecombineerd met reepjes wortel, appel en pittenmix zet je snel een voedzame lunch op tafel.

Zondag: carrot cake mug cake

Carrot Mugcake - gezonde mugcake

Groenten eten bij het ontbijt? Kan gewoon! Toegegeven, er gaat niet heel veel groenten in deze carrot mug cake, maar toch… Beter iets, dan niets! Een fijne afsluiter van een week vol lekkere groentenrecepten!

Weekmenu 28

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter