tips & trucs

Weekmenu 30: begin van de lente

Kip kerrie stukjes

Hoewel het weer nog wat wisselvallig is, is het toch echt bijna lente. Je merkt het ook goed, ‘s ochtends word ik in ieder geval steeds vaker wakker met het geluid van kwetterende vogels, en ook is het niet meer pikdonker als ik ‘s ochtends vroeg de hond uitlaat. Heerlijk! De meeste mensen krijgen in deze periode van het jaar dan ook meer zin in wat lichtere kost, en daar is dit weekmenu dan ook op gebaseerd. Eet smakelijk!

Maandag: kip-kerrie stukjes

Lekker & simpel: krokante stukjes kip in een jasje van kerrie. Lekker met een lichte citroendip erbij. Je hoeft enkel nog wat aardappeltjes te bakken en er wat groente bij te serveren, en je hebt een complete maaltijd. Naar het recept >

Dinsdag: halloumi uit de oven

Halloumi uit de oven

Halloumi is perfect voor een dagje zonder vlees. Deze zoute kaas is lekker stevig en daarom kun je hem heel goed grillen. Met een berg groenten erbij heb je een heerlijke avondmaaltijd die binnen 20 minuten op tafel staat. Naar het recept >

Woensdag: gepaneerde zalm

Gepaneerde zalm met pesto

Dit is zo’n lekker en snel gerecht dat het hier minstens 1x per maand op tafel komt. Met wat aardappels en groenten erbij heb je een volwaardige maaltijd op tafel. Naar het recept >

Donderdag: Gado Gado

Gado Gado met pindasaus
Gado Gado

Nog zo’n maaltijd die lekker snel op tafel staat: Gado Gado. Deze Indonesische schotel zit bomvol groenten en omdat je deze alleen hoeft te blancheren, kun je snel aan tafel. De zelfgemaakte pindasaus is niet moeilijk te maken en is er echt onmisbaar bij! Naar het recept >

Vrijdag: flammkuchen

Flammkuchen met bacon en champignons

Een lekkere maaltijd voor de vrijdagavond, want dit staat zo op tafel. Deze plaattaart of flammkuchen heeft bovendien een heerlijke topping: bacon, vijgen en champignons. Naar het recept >

Zaterdag: spring rolls met zalm

Springrolls met zalm en avocado

Zet vandaag eens een lekkere, lichte lunch op tafel: springrolls met zalm en avocado! Echt superlekker en een heel licht gerechtje. Het bereiden van deze lunch is wel even een klusje omdat je de rijstvellen een voor een moet weken in water en ze dan vult, maar dat is de moeite echt wel waard! Naar het recept >

Zondag: wentelteefjes met lemon curd

Opgerolde wentelteefjes - wentelteefrolletjtes met lemoncurd en frambozen

Een echt zondags ontbijt, want het is wel even een werkje om te maken. Maar dan heb je ook wat: een heerlijke stapel opgerolde wentelteefjes, die zijn gevuld met een laagje lemon curd en verse frambozen. Als je daar geen voorjaarsgevoel van krijgt… Naar het recept >

Weekmenu 30
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Atie

    Ziet er allemaal lekker uit Sandra!
    We krijgen echt zin in de lente!

    18 maart 2020 at 08:40
  • Reactie achterlaten