Zijn jullie ook al helemaal in de voorjaarsstemming? We hebben al een paar heerlijke dagen achter de rug en wij hebben zelfs al een paar keer buiten kunnen eten. De bloesembomen staan volop in bloei, dit is toch wel mijn favoriete periode van het jaar, ook al heeft elk seizoen zijn charme. Om volop te kunnen genieten van het mooie weer, vind je onderstaand een weekmenu met gerechten die niet veel tijd kosten (afgezien van eventuele oventijd). Kun je volop genieten van de zon!
Maandag: asperges
Ze zijn er weer: witte asperges oftewel ‘het witte goud’. Geniet ervan zolang het kan, want ze zijn er maar een paar weken per jaar. Serveer ze lekker klassiek met een eitje en gerookte zalm. Kook er eventueel wat aardappels bij als je een wat meer vullende maaltijd wilt. Naar het recept >
Dinsdag: pita pizza


Lekker, snel klaar en ideaal om eventuele restjes te verwerken! Dit is zo makkelijk… Beleg gehalveerde pitabroodjes met je favoriete toppings, even de oven in en genieten! Naar het recept >
Woensdag: frittata met prei en garnalen


Een lekker simpele maaltijd: een goed gevulde frittata met prei. Erop heerlijke Hollandse garnalen en wat salade en je bent klaar! Naar het recept >
Donderdag: gevulde courgette


Een gerecht dat hier vaak op tafel komt, en elke keer weer net even anders. Met de ingredienten kun je namelijk lekker varieren, wat dit meteen een handig recept maakt om allerlei restjes op te maken. Groenten, vlees, vis, kaas. Je kunt hier werkelijk alles in kwijt! Naar het recept >
Vrijdag: hele kip met frietjes


Een hele kip uit de oven, dat is toch heel veel werk? Nee hoor, even marineren en daarna doet de oven het werk! Bak of haal er frietjes bij en je hebt een ontzettend lekker vrijdagavondmaaltje. Naar het recept >
Zaterdag: Tuna Melt tosti


Lekker lunchen doe je vandaag met deze zalige tosti. Tonijnsalade met daarop een plak cheddarkaas. Oftewel: een tuna melt tosti. Zo lekker! Naar het recept >
Zondag: bananenbrood


Het beslag voor dit bananenbrood is snel gemaakt. Als je hem vandaag bakt, heb je de komende dagen een lekker ontbijt of tussendoortje. Tip: vries de helft van het bananenbrood in, dan blijft het lekker vers. Naar het recept >
Nog geen reacties