Fijne periode is dit altijd! Hemelvaart, Pinksteren… De perfecte gelegenheid om een paar dagen extra vrij te nemen zodat je een paar lekker lange weekeinden hebt. Eigenlijk zou ik vandaag in het vliegtuig stappen naar Ibiza, maar een niet nader te noemen virus gooide roet in het eten. Ach, het wordt mooi weer en door toch wat vrije dagen op te nemen, is er wel lekker tijd om te genieten van buiten zijn én lekker koken! Voor jou geldt misschien wel hetzelfde, daarom een lekker weekmenu met wat uitgebreidere recepten deze keer!
Maandag – wraps met brie
Een lekker gerecht zonder vlees of vis om de week mee te beginnen! Deze wraps zijn zo lekker, je paneert de brie en dan bak je hem in wat olie lekker krokant. Naar het recept >
Dinsdag – sushibowl


Hmmmm, lekker zo’n sushibowl! Ook makkelijk om mee naar buiten te nemen en in de tuin op te eten. Deze variant is met zalm, avocado en sojaboontjes, maar je kunt hier ontelbaar veel variaties op maken, dus experimenteer lekker! Naar het recept >
Woensdag – traybake met kip


Handig, zo’n traybake. Je doet alles in een ovenschaal en de oven doet de rest. Bonus: lekker weinig afwas! Deze variant is met kip, aardappels en wortels, maar je kunt de wortels natuurlijk prima vervangen door andere (seizoens) groenten. Denk aan broccoli of asperges bijvoorbeeld. Naar het recept >
Donderdag – spareribs


Donderdag is bij ons vaak een makkelijke dag. Dan halen we iets af of we laten iets bezorgen. Maar hoe leuk is het om zo’n typische bezorgmaaltijd eens zelf te maken? Bijvoorbeeld deze zoete, sticky spareribs. Mét homemade barbecuesaus. Bak er wat frietjes bij en serveer er ook een groene salade bij voor een complete maaltijd. Naar het recept >
Vrijdag – spinaziequiche


Ik ga hem zelf ook weer maken vandaag: deze heerlijke spinaziequiche met veel knoflook, spinazie, pijnboompitten en oude kaas. En aangezien we toch de tijd hebben, kun je ook zelf het quichedeeg maken! Naar het recept >
Zaterdag – springrolls


Een leuk klusje voor de lunch: het maken van deze rijstrolletjes oftewel springrolls. Met een vulling van zalm & avocado zit deze lunch vol goede vetten. Lekker! Naar het recept >
Zondag – meringuekoekjes


Zondag, bakdag! Meringues zijn misschien wel de simpelste koekjes ooit, want je hebt er alleen eiwit en suiker voor nodig. Met deze vulling van lemon curd maak je simpele schuimpjes nét even wat specialer. De curd kun je kopen, maar zelf lemon curd maken is niet moeilijk. Naar het recept >
Nog geen reacties