Menu
tips & trucs

Weekmenu 33: back to normal

Puntpaprika met geitenkaas en walnoten

Nou ja, terug naar normaal… Helemaal normaal is het allemaal nog lang niet, maar misschien ga je alweer wat dagen in de week naar kantoor, is je sportklasje (buiten) weer begonnen en heb je wat meer afspraken in je agenda staan. In dit weekmenu gaan we dus voor een ‘normale’ week: met niet elke dag vlees, een keertje vis en verder vooral lekkere & makkelijk te maken recepten! Bekijk hier alle weekmenu’s voor meer inspiratie.

Maandag – salade met puntpaprika

We starten de week met een makkelijke maaltijdsalade. Maak een simpele salade en als topping serveer je er een puntpaprika bij, die je vult met geitenkaas, honing & walnoten. Deze laat je zacht worden in de oven en serveer je bij de salade. Simpel & heerlijk! Serveer er wat brood bij voor een meer vullende maaltijd. Naar het recept >

Dinsdag – gegrilde courgette met kip

Gegrilde courgette met kip en pesto

Een lekker snel & makkelijk maaltje voor een doordeweekse dinsdag. Met dit gerecht krijg je lekker veel groenten binnen! Naar het recept >

Woensdag – traybake met garnalen

Traybake chorizo - garnalen

Een maaltje dat hier regelmatig op tafel komt, want wat is dit lekker zeg! Paprika, ui, chorizo en garnalen gaan allemaal in één ovenschotel en even later staat er een zalig gerecht voor je neus. Door knoflook mee te bakken maak je als de schotel klaar is, snel een lekkere aioli voor erbij. Naar het recept >

Donderdag – quiche met chorizo

Quiche met chorizo, tomaat en prei

Misschien heb je nog chorizo over van gisteren? Dan is het een heel goed idee om vandaag deze quiche met chorizo, prei en tomaat op tafel te zetten. Je kunt het deeg zelf maken, maar doordeweeks heb je daar misschien geen tijd voor. Dan kun je natuurlijk ook prima kant en klaar deeg voor hartige taart gebruiken! Naar het recept >

Vrijdag – halloumipakketjes

Halloumi uit de oven

Halloumi is altijd handig om in de koelkast te hebben. Mits ongeopend is deze zoute kaas lang houdbaar, en het is een heel handig ingrediënt om een maaltijd zonder vlees of tafel te zetten. Gebruik al je groenten-restjes die je deze week hebt overgehouden en doe deze met de halloumi in de oven. Simpel, heel lekker en no waste! Naar het recept >

Zaterdag – salade met gerookte kip

Salade met gerookte kip

Tijd voor een lekkere lunch! Deze salade is goed gevuld met gerookte kip, mango en avocado. Lekker op een zonnige dag maar ook als het wat minder mooi weer is, smaakt hij binnen prima. Naar het recept >

Zondag – lekker borrelen

Jalapeno poppers

Misschien ga je vandaag wel lekker borrelen en krijg je zelfs wat mensen over de vloer / in de tuin? (Wel op afstand natuurlijk!) Een paar ideeën voor lekkere borrelhapjes:

  • Jalapeno-poppers – Jalapeno’s gevuld met kruidenkaas, geraspte kaas en omwikkeld met ontbijtspek
  • Brie uit de oven – met vijgen, honing en tijm. Lekker om toastjes mee te beleggen
  • Rosbiefrolletjes – rolletjes van rosbief met een vulling van pesto, parmezaan en rucola

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter