Voor het grootste gedeelte van Nederland is het nu herfstvakantie, tijd voor wandelingen in het bos en daarna lekker genieten van comfort food. Soep, stoofpotjes… Hoewel het weer vaak beter kan in de herfst, is het wat eten betreft echt genieten! Daarom staan deze week echte herfstrecepten centraal. Een paar makkelijke, snelle maaltijden voor doordeweeks, en in het weekend uitgebreid comfort food én een lekker bakrecept!
Maandag – linzenschotel
Deze linzenschotel is vullend en staat zo op tafel. Met smaken als komijn en paddenstoelen is dit een echt herfstgerecht. Het knapperige ontbijtspek geeft een extra hartig accent aan de linzenschotel. Naar het recept >
Dinsdag – stamppot spinazie


Vandaag is het tijd voor een lekker stamppotje. Natuurlijk is een klassieke stamppot met boerenkool of zuurkool al niet te versmaden, maar misschien wil je eens wat anders? Probeer dan zeker deze variant eens, met spinazie, paprika en chorizo voor lekker veel smaak. Naar het recept >
Woensdag – spruitjes ovenschotel


Geen fan van spruitjes? Ik ook niet, maar zo lust ik ze wél! Lekker rijk gevulde ovenschotel met spruitjes, aardappel, granaatappelpitten, nootjes… Ahornsiroop maakt dit gerecht lekker zoet, waardoor enige bitterheid van de spruitjes wordt gecompenseerd. Naar het recept >
Donderdag – vis uit de oven met venkel


Een visje uit de oven is altijd lekker. In dit recept gebruik je zeewolf, maar dat is niet overal even makkelijk verkrijgbaar. Je kunt het echter ook prima vervangen door bijvoorbeeld kabeljauw of een stukje zalm. Net wat je lekker vindt! Naar het recept >
Vrijdag – pasta met champignons


Herfstiger dan deze pasta wordt het niet snel! Paddenstoelen, spekjes, parmezaan, kruidenkaas… Snel op tafel, goed vullend en vooral heel erg lekker. Hier komt hij in ieder geval snel weer eens op het menu! Naar het recept >
Zaterdag – pompoenquiche met blauwe kaas


In het weekend hebben we wat meer de tijd om uitgebreid te koken, een lekkere quiche wordt het vandaag. Met pompoen, blauwe kaas en walnoten. Zo lekker! Eventueel kun je er nog een kop soep of een salade bij serveren. Restje over? Heerlijk als lunch! Naar het recept >
Zondag – kaneelkoekjes


Zondag, tijd om koekjes te bakken! Maak deze Amerikaanse snickerdoodles eens. Ze hebben niks te maken met de bekende snoepreep, het zijn lekker luchtige koekjes met veel kaneel en een knapperig randje van buiten. Heerlijk bij een kop thee na een wandeling in het bos! Naar het recept >

Nog geen reacties