Menu
weekmenu

Weekmenu 39: kwakkelwinter

Quiche met chorizo, tomaat en prei

Tot nu toe heeft de winter nog niet echt lekker doorgezet. Een paar dagen wat nachtvorst, een paar uurtjes sneeuw… Ik ben gek op die heerlijk winterse dagen waarop het koud is, maar wel met een strakblauwe lucht en een zonnetje. Laten we hopen dat er nog een paar van die dagen komen. Tot die tijd blijven we bij het winterse kwakkelweer lekker zoveel mogelijk binnen (dat is natuurlijk sowieso de bedoeling nu) en maken we tijd om lekker te koken. Misschien werk je nog wel thuis en heb je door een gebrek aan reistijd wat extra tijd over voor het avondeten? Daarom in dit weekmenu een mix van makkelijke en wat uitgebreidere recepten.

Maandag: Quiche met chorizo

Deze quiche met chorizo is in ‘huize Culi’ al jaren een succesnummer. Hij is dan ook super makkelijk te maken en heel erg lekker. Mocht je nog wat andere restjes groenten over hebben, dan kun je die trouwens ook prima gebruiken om de quiche extra mee op te vullen. Wat roosjes broccoli bijvoorbeeld. Naar het recept >

Dinsdag: courgettelasagne

Courgettelasagne met gehakt en ricotta

Je hebt er vast wel eens gehoord: ‘lasagne’ van courgette. Heel koolhydraatarm, omdat je in plaats van lasagnevellen, repen courgette gebruikt. Het maken van deze ovenschotel is wel even een klusje, maar het eindresultaat is erg lekker! Naar het recept >

Woensdag: vispannetje

Vispannetje met kabeljauw en zalm

Echt comfort food voor een gure winterdag! Dit vispannetje is royaal gevuld met maar liefst twee soorten vis: kabeljauw en zalm. Natuurlijk kun je hier volop mee variëren en vis gebruiken die je zelf lekker vindt. Garnalen zijn er ook erg lekker in! Naar het recept >

Donderdag: taco’s met gehakt

Taco's met gehakt en bonen

Vandaag een lekker gerecht uit de TexMex keuken: taco’s! Rijkelijk gevuld met gehakt, bonen, groenten, geraspte kaas, guacemole, zoete chilisaus… Netjes eten is onmogelijk… Naar het recept >

Vrijdag: kaasfondue

Kaasfondue met bier

Hier wordt je toch blij van in de winter? Kaasfondue! Helemaal niet moeilijk om te maken. Een paar lekkere kazen bij elkaar, een scheutje drank als je dat wilt, wat knoflook en kruiden… Even op het vuur en je bent al klaar. Om te dippen serveer je er wat brood, groenten en andere lekkere dingen bij. Naar het recept >

Zaterdag: broodje Unox

Rookworstbroodjes

Is er iets dat meer bij de winter past dan een broodje Unox? Deze rookworstbroodjes zijn niet helemaal het klassieke ‘broodje Unox’ maar wel heel erg lekker: een stuk rookworst met honing-mosterdsaus en een jasje van bladerdeeg. Handig: je maakt er lekker veel tegelijk en vriest gewoon in wat je niet meteen wilt opeten. Kun je later ook nog eens een keer genieten van deze zondig lekkere lunch. Naar het recept >

Zondag: pompoen cheesecake

Pompoen cheesecake bars

Zondag, bakdag! Maak eens wat lekkers met pompoen, die is nog in het seizoen in januari dus goed verkrijgbaar. Je kunt er heerlijke baksels mee maken, zoals deze winterse pompoen-cheesecake. Naar het recept >

Weekmenu 39

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter