Menu
weekmenu

Weekmenu 4 – nasi, flammkuchen en vegetarische chili

Kook jij met een van te voren vastgesteld weekmenu? Of kijk je gewoon per dag waar je trek in hebt? Zelf ga ik voor de eerste optie, ik vind zelf dat hier veel voordelen aan zitten. Zo hoef ik maar 1x per week naar de supermarkt voor de meeste boodschappen. Dit spaart een hoop tijd uit én het is ook voordeliger. Ik houd namelijk in mijn planning alvast rekening met eventuele restjes en hoe ik die kan verwerken. Want no waste, daar gaan we voor!

In het weekmenu vind ik het belangrijk dat ik minimaal 1x per week vis eet, en dat er minimaal 1x per week geen vlees of vis op tafel komt tijdens de avondmaaltijd. Kortom: zo’n weekmenu maken is best een puzzel, maar wel een leuke! Maar misschien heb je wel helemaal geen tijd of geen zin om zelf zo’n menu samen te stellen. Kan ik me best voorstellen, dus daarom help ik je daar een handje bij met deze rubriek! Vandaag is het tijd voor weekmenu nummer 4!

Maandag – vegetarische chili

Laten we er direct maar een meatfree Monday van maken! Maar wel met een vegetarisch gerecht waarbij ook echte vleesliefhebbers niet zullen klagen dat ze hun stukje vlees missen. Bij deze rijkgevulde chili met kidneybonen serveer je een heerlijk frisse guacemole en tortillachips. Hier maak je vrienden mee hoor :-)

Dinsdag – koolvis met parmaham en pesto

Koolvis met parmaham en pesto

Regelmatig vis eten is belangrijk, dus vanavond komt er een visje op het menu. In dit recept gebruik ik koolvis, maar je kunt ook een andere stevige witvis gebruiken als je dat lekkerder vindt. De combinatie met de smaakvolle pesto en de zoute parmaham is heerlijk!

Woensdag – gevulde paprika

Gevulde paprika met couscous en gerookte kip of feta

Mijn vaste sportavondje, dus dan kies ik graag voor een licht verteerbaar gerecht. En dat zit wel goed met deze gevulde paprika. Ze zijn lekker gevuld met couscous en je kunt er al je restjes in kwijt!

Tip: maak vanavond alvast de ovenschotel voor morgen klaar, dan hoeft hij morgen alleen nog maar de oven in!

Donderdag

Ovenschotel met sperziebonen

Ovenschotel met gehakt en sperziebonen

Een Hollands AVG’tje, maar dan nét even anders. Je Aardappels, Vlees en Groenten gaan vandaag samen in deze heerlijke ovenschotel met gehakt en sperziebonen. Door de pesto en de Heks’nkaas is er nog maar weinig Hollands aan dit maaltje ;-)

Vrijdag

Flammkuchen met geitenkaas, rauwe ham en vijgen

Vrijdag = cheatdag! Vanavond wil je lekker snel kunnen eten want het is immers weekend. Een perfect gerecht om dan op tafel te zetten is een flammkuchen met geitenkaas. Het kant en klare deeg hoef je alleen maar te beleggen met een paar heerlijke ingrediënten en de oven doet de rest!

Zaterdag

Nasi

Vinden jullie zaterdag ook echt zo’n dag voor nasi? Ik wel! Daarom komt er vanavond lekker een grote pan met nasi op tafel, gemaakt zonder pakjes of zakjes natuurlijk. Lekker met atjar en gebakken uitjes!

Zondag

Pastei met ham

Op zondag mag het wel wat uitgebreider en dat doen we deze keer met een heerlijke pastei met ham, prei en kaas. Ultiem comfortfood. Het lekkerste op een koude winterdag maar ook als het warm is doe je mij een groot plezier met zo’n typisch Engelse pie! Heb jij dat ook? Dan moet je deze pastei echt eens maken, een van mijn favoriete recepten die ik de afgelopen tijd maakte!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter