Deze maand is voor mij echt een nieuw begin, ik ben na mijn zwangerschapsverlof namelijk weer aan het werk. En niet bij mijn oude vertrouwde baan, maar in een nieuwe baan bij een nieuw bedrijf! Extra spannend dus en pff, het is best een geplan zo met een baby erbij. Dat wordt ongetwijfeld vanzelf wel makkelijker, maar deze maand maak ik het mezelf in ieder geval zo makkelijk mogelijk met snelle maaltijden. Die zie je dan ook terug in dit weekmenu!
Maandag – wraps
Voor een snelle maaltijd grijp ik graag naar wraps en die liggen dan ook standaard in mijn voorraadkast. Regelmatig vul ik ze met biefreepjes of kip met groenten (fajitas), maar ook deze met garnalen en een pittig yoghurtsausje zijn erg lekker én waanzinnig snel klaar. Tip: overgebleven wraps doen het super als lunch! Vul ze bijvoorbeeld met avocado & tonijn. Zalig! Naar garnalenwraps recept >
Dinsdag – Gado Gado


Voor deze gado gado gebruik ik lekker voorgesneden groenten, dan is het een heerlijk snel gerecht. Eventueel zou je de pindasaus al vooraf kunnen maken om het jezelf nog makkelijker te maken. Met wat kroepoek en een gekookt eitje erbij heb je een heerlijk vullende maaltijd, én een gigantische portie groenten binnen. Naar het recept >
Woensdag – pasta met courgette


Een pastaatje is altijd goed en vaak ook lekker snel klaar. Ik vind het zelf altijd handig om meteen een dubbele portie saus te maken, dan kun je er later nog een keer van eten. Ben je de volgende keer helemaal snel klaar! Naar het recept >
Donderdag – Gepaneerde zalm


Donderdag is mijn vrije dag. Met een beetje geluk heb ik dan ook wat meer tijd om te koken. Meestal ga ik op donderdag even naar de markt, dat kan prima met de kinderwagen en de hond! Op de terugweg ga ik vaak ook nog even langs de visboer. Bijvoorbeeld voor een moot zalm om deze zalige gepaneerde zalm uit de oven te maken. Met wat gebakken aardappeltjes uit de oven en wat groenten erbij heb je een waanzinnig lekkere maaltijd. Dit eten wij zelf minimaal één keer per maand! Naar het recept >
Vrijdag – pizzabroodjes


Op de vrijdag ben ik meestal helemaal gesloopt, dus dan doen we éxtra makkelijk! Om eerlijk te zijn halen we vaak iets af op vrijdag, maar soms heb ik zelfs daar helemaal geen puf voor. Dan zijn pizzabroodjes het antwoord! Een paar afbakbroodjes beleggen met wat tomatenpuree en alles wat er nog in huis is. Lekker simpel met salami en mozzarella bijvoorbeeld, maar leef je vooral lekker uit! Met een simpele salade erbij krijg je ook nog wat groenten binnen. Naar het recept >
Zaterdag – ontbijtmuffins met frambozen


Weekend! Tijd om bij te komen van een drukke week en hoe kun je dat beter doen door rustig op te starten met een heerlijk ontbijtje? Ik stel voor om een grote batch van deze zalige ontbijtmuffins te maken. Vries ze in en haal er elke avond één of twee uit de vriezer voor de volgende dag. Dan heb je op drukke werkdagen alvast een ontbijtje klaarstaan! Naar het recept >
Zondag – sinaasappelcake


Vandaag duiken we lekker de keuken in om wat te bakken. Deze cake met sinaasappel is lekker winters en de frosting maakt hem extra bijzonder. Deze cake smaakt heel goed bij een kopje thee op de bank. Kleedje over je benen, Netflix aan en gaan! Naar het recept >


Nog geen reacties