Ik probeer mijn weekmenu’s altijd een thema mee te geven. Deze keer wordt het ‘maart roert zijn staart’. Want qua weer is het een behoorlijk vreemde maand. Van de eerste voorjaarsdag waarop we al bijna “met zonder jas” naar buiten konden, tot keiharde herfstachtige stormen. Dit weekmenu gaat dan ook net zo hard alle kanten op. Van frisse voorjaarsgerechten tot herfstig comfort food. Kook ze!
Maandag – aubergine torentjes
Begin de week met een overheerlijk vegetarisch gerecht: deze torentjes van aubergine en mozzarella serveer je in een lekkere tomatensaus. Een simpele, maar zalige maaltijd. Om het wat vullender te maken zou je er nog wat brood bij kunnen serveren. Of gebakken aardappeltjes.
Dinsdag – biefstuk zoetzuur


Zo’n snelle roerbak is perfect voor doordeweeks. Even wat rijst koken en in de tussentijd kun je de groenten en de biefstuk roerbakken. Met dit gerecht krijg je meteen een behoorlijke portie groenten binnen. Ideaal!
Woensdag – bobotie


Deze bobotie is een populair recept op mijn blog. Snap ik best, want ik maak ‘m zelf ook nog regelmatig! Deze Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt en boontjes is dan ook super smaakvol. Het niet zo geheime ingrediĆ«nt in deze bobotie? Mangochutney! Dat geeft net dat lekkere zoetje.
Donderdag – zeewolf met venkel


Vispakketjes uit de oven zijn altijd een succes: wat groenten, smaakmakers en een lekker stukje vis bij elkaar en het kan niet misgaan! In dit recept gebruik je zeewolf en venkel, maar mocht je geen zeewolf kunnen krijgen dan kun je ook een andere stevige witvis gebruiken. Serveer er nog wat aardappeltjes bij voor een complete maaltijd.
Vrijdag – mozzarellabrood


Luidt het weekend in met een makkelijke maaltijd: maak dit zalige stokbrood uit de oven, gevuld met pesto, mozzarella en geraspte kaas. Serveer er een kom soep bij en je bent klaar!
Zaterdag – kaasbroodjes


Yes, weekend! Met deze kaasbroodjes voor de lunch maak je iedereen happy. En ze zijn echt niet zo moeilijk te maken als je misschien denkt. Het allerfijnste is dat je met dit recept meteen 10 kaasbroodjes maakt. Je kunt de broodjes die je niet meteen wilt afbakken, invriezen voor later. Zo heb je altijd nog wat lekkers in je vriezer liggen!
Zondag – kokoscake


Het recept voor deze cake heb ik meegenomen uit Denemarken, daar noemen ze ‘m ‘Droomcake’. En ja, hij smaakt ook als in een droom! Op de luchtige laag vanillecake komt een dikke laag van kokos & suiker. Dat maakt deze cake heel speciaal en enorm lekker. Probeer het maar eens, het is tenslotte zondag…


Nog geen reacties