Menu
weekmenu

Weekmenu 46 – gerechten zonder oven

Citroenrisotto met gerookte zalm

In het vorige weekmenu schreef ik dat we tegen de tijd dat dat menu online kwam, hopelijk al in ons nieuwe huis zouden wonen. Dat lukte niet helemaal maar inmiddels zitten we al weer drie weken te genieten van ons paleisje. Binnenkort laat ik je wat meer van mijn huis zien en zal ik een blog delen met een tour door mijn nieuwe keuken, want daar ben ik zo blij mee! Alleen moet ik nog wel even vrienden worden met mijn nieuwe oven. Daarom in dit weekmenu: gerechten zonder oven!

Maandag – Risotto met zalm en citroen

Dit blijft toch wel één van de favoriete gerechten op mijn blog. Toen ik hem laatst deelde in mijn instagram-stories kwamen er ook veel reacties op, dus ik hoop dat veel van jullie hem snel gaan maken. Hoor graag of jullie het net zo’n lekker recept vinden als ikzelf! Naar het recept >

Dinsdag – Halloumi burgers

Halloumi burger - vegetarische burger

Voor een dagje zonder vlees of vis kies ik regelmatig voor een gerecht met halloumi. Lekker stevig, zout en vol smaak. In dit gerecht paneer je de plakken halloumi, en vervolgens bak je ze. Erg lekker op een burgerbroodje met wat mangochutney. Naar het recept >

Woensdag – Albondigas

Spaanse gehaktballetjes - Albondigas

Deze Spaanse gehaktballetjes zijn zo lekker! De rijkgevulde saus zit vol met groenten, heerlijk! Je kunt ze eten als onderdeel van een selectie tapas, maar je kunt ze ook prima eten als hoofdgerecht. Serveer er wat gebakken aardappels bij en je hebt een heerlijk maaltje. Naar het recept >

Donderdag – champignonsoep

Paddenstoelensoep

Dit soepje verschijnt regelmatig op onze tafel. Hij is snel klaar en rijk gevuld met één van mijn favoriete groenten: champignons. Met een lekker broodje erbij heb je een eenvoudig maar lekker avondmaal. Naar het recept >

Vrijdag – falafel

Bietenfalafel

Vrijdag, snackdag! Natuurlijk kun je lekker iets afhalen, maar het is ook leuk om zelf snackfood te maken. Maak bijvoorbeeld eens deze roze falafel met bietjes, mooi kleurtje toch? De biet proef je niet terug, maar het kleurtje geeft de kikkererwtenballetjes wel wat extra’s, vind je niet? Naar het recept >

Zaterdag – wrap met tonijn en avocado

Tonijnwrap met avocado

Weekend! Zin om vandaag een lekkere lunch klaar te maken? Dan kan ik deze wraps van harte aanbevelen. Ze zijn gevuld met een tonijnsalade die je in een handomdraai zelf klaarmaakt, en een romige puree van avocado. Echt een super combinatie. Naar het recept >

Zondag – kersentaartjes

Kersen taartvulling

Iets lekkers maken zónder de oven aan te hoeven slingeren? Dat kan prima, want voor deze lekkere kersentaartjes heb je geen oven nodig. Maak eens zelf kersen-taartvulling en vul er zo’n lekkere suikerschelp mee. Beetje room en chocolade erover en je hebt een heerlijk taartje voor bij de zondagse thee! Naar het recept >

Weekmenu 46

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter