Menu
weekmenu

Weekmenu 47 – la dolce vita

Aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus

Toen ik dit weekmenu ging schrijven had ik geen inspiratie voor een thema (ik geef mijn weekmenu’s altijd een thema mee) en toen ik dit naar Niels riep, zei hij: doe een Italiaanse week! Vond ik een supergoed idee, het is één van onze favoriete vakantielanden en er staan inmiddels meer dan genoeg gerechten op de blog die geïnspireerd zijn door de Italiaanse keuken. Geen zorgen, je zult deze week echt niet elke dag pasta eten ;-)

Maandag – auberginetorentjes

Een variatie op de klassieker ‘melanzane alle parmigiana’ zijn deze leuke torentjes van aubergine & mozzarella. Met een smaakvolle tomatensaus erbij is dit een heerlijk vegetarisch maaltje om de week goed mee te beginnen. Als je een iets vullender gerecht wilt, serveer je er nog wat lekker brood bij. Naar het recept >

Dinsdag – Pasta vongole

Pasta vongole met kokkels

Een pasta-recept mag natuurlijk niet ontbreken in een Italiaanse week. Maak indruk met deze pasta vongole! Hij is super simpel te maken en je kunt hem natuurlijk ook gewoon maken met gewone spaghetti, in plaats van deze zwarte pasta. Tip: koop lokaal gevangen kokkels in plaats van de echte vongole. Een stuk voordeliger, mega-vers en net zo lekker. Naar het recept >

Woensdag – Risotto met paddenstoelen

Paddenstoelenrisotto - een vegetarische risotto met paddenstoelen

Omdat het zo stilletjesaan alweer bijna herfst is, gooien we er ook een herfstig risotto-recept tegenaan: deze variant met paddenstoelen & hazelnoten is hier zeker een favorietje. Lekker smaakvol en echt comfort food. Naar het recept >

Donderdag – gremolata-aardappels

Gebakken aardappels met citroen

Gebakken aardappels zijn toch niet echt Italiaans? Klopt, maar het mengsel dat erop zit, is dat wel. Gremolata heet het en als je het nog niet kent moet je het écht eens proberen. Het is een mengsel van citroen, knoflook, peterselie en Parmezaanse kaas. Enorm smaakvol en heerlijk over krokante, ovengebakken aardappeltjes. Naar het recept >

Vrijdag – focaccia

Focaccia met tomaat en rozemarijn

Heerlijk zacht brood met een knapperige korst, nog warm uit de oven… Er is toch weinig lekkerder dan dat. Serveer deze fotogenieke focaccia bij een kom soep en je hebt een heerlijk maaltje. Naar het recept >

Zaterdag – scroppino

Scroppino

Scroppino is één van mijn lievelingstoetjes, en het mooiste is dat deze sorbets ook nog eens binnen vijf minuten zijn gemaakt! Naar wens kun je ze met, of juist zonder alcohol maken. Naar het recept >

Zondag – amandelkoekjes

Italiaanse amandelkoekjes

Ter afsluiting van de Italiaanse week duiken we nog even de keuken in om wat lekkers te bakken. Deze kleine koekjes zijn erg makkelijk te maken en ontzettend lekker bij een kopje koffie of thee. Naar het recept >

Weekmenu 47

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter