Menu
weekmenu

Weekmenu 48 – Olé

Spaanse gehaktballetjes - Albondigas

Na een heerlijke vakantie in Mallorca ben ik nog een beetje in Spaanse sferen. Daarom hebben een paar gerechten in dit weekmenu een Spaans tintje meegekregen. Van lekkere Spaanse gehaktballetjes tot recepten met chorizo. Geniet ervan! En laat het me weten als je de gerechten uit dit weekmenu hebt gemaakt, dat vind ik superleuk!

Maandag – Albondigas

Je kent ze vast wel van het menu van jouw favoriete tapas-restaurant: albondigas! Deze Spaanse gehaktballetjes serveer je in een smaakvolle saus met tomaat, paprika en rode peper. Smullen! Naar het recept >

Dinsdag – Traybake met garnalen

Traybake chorizo - garnalen

Traybakes zijn ideaal als je geen zin hebt in veel afwas: je doet namelijk alle ingrediënten in een ovenschaal en klaar ben je! Bij deze traybake met garnalen eet je bijna je vingers op, dat beloof ik. Hij is zó lekker dat ik hem nog regelmatig zelf klaarmaak. Lekker met een goed stokbrood erbij! Naar het recept >

Woensdag – plaattaart met brie

Plaattaart met bietjes en brie

Nee, dit gerecht heeft niets te maken met de Spaanse keuken. Maar erg lekker is het wel! Een simpel plaattaartje met maar een paar ingrediënten, waaronder bietjes en brie. Voor een kleurrijk effect is het leuk om zowel rode als gele bietjes te gebruiken. Maar mocht je die laatste niet kunnen vinden, geen probleem! Naar het recept >

Donderdag – gnocchi met chorizo

Gnocchi van zoete aardappel

Met de saus op basis van tomaten en chorizo, krijgt deze gnocchi een Spaans tintje mee! De gnocchi zelf maak je met zoete aardappel, lekker smaakvol. Door de gnocchi na het koken nog even te bakken in een koekenpan met wat olie, krijgen ze een krokant korstje en worden ze extra lekker. Doen! Naar het recept >

Vrijdag – bruschetta

Bruschetta

Jaaaa, ik weet het: bruschetta zijn Italiaans, niet Spaans :-) In het noorden Spanje hebben ze een soortgelijk concept van broodjes uit de oven met een lekker belegje, maar daar worden ze vaak pinchos of pintxos genoemd. Maar daar heb ik geen recept van online staan, dus stel ik vandaag lekkere bruschetta voor als diner! Meestal worden deze belegde broodjes als hapje geserveerd, maar wij eten het soms gewoon lekker als hoofdgerecht. Handig om restjes op te maken, want je kunt er alle kanten mee op! Vlees, vis, kaas, groenten… Naar het recept >

Zaterdag – bonbonkoffie

Café bombon - bonbonkoffie

Vandaag nemen we een lekkere Spaanse koffie als toetje! Deze ‘bonbon-koffie’ of café bonbon is heerlijk zoet, perfect na het eten. Hij is zo zoet door het laagje gecondenseerde melk. Echt een lekkere, zoete traktatie als je geen zin hebt in een uitgebreid toetje maar toch iets zoets wilt na het eten. Naar het recept >

Zondag – Churros pannenkoeken

Pannenkoeken met kaneel

In Spanje kun je vaak ontbijten met Churros. Waar het bij ons meer een kermis-snack is, wordt het daar als volwaardig ontbijt gegeten. Ik vind ze heerlijk hoor, maar ze vallen wel wat zwaar op de maag als ontbijtje. Als alternatief kun je ook eens deze churros-pannenkoeken maken. Met een lekkere kaneelsaus én natuurlijk rijkelijk bestrooid met kaneelsuiker. Smullen! Naar het recept >

Weekmenu 48

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter