Menu
weekmenu

Weekmenu 49 – lekker & voedzaam

Mihoensalade vegetarisch

Het is inmiddels eind november en het grote eetfestijn is alweer volop begonnen. Tenminste, hier zitten we nog steeds aan het overgebleven Sint-Maarten snoep en hebben we alweer zakken vol kruidnootjes en speculaasbrokken naar binnen gewerkt. Lekker is het wel, maar echt fitter ga je je er niet echt van voelen. Daarom in dit weekmenu lekkere, voedzame recepten zodat je naast al dat lekkers, ook nog wat goeds binnen krijgt. Op zondag bakken we trouwens wel wat lekkers! Kook ze!

Maandag – mihoen

Een lekker kleurrijk kommetje vol goed! Mihoen met reepjes omelet en lekker veel groenten. Wat rode peper maakt dit gerecht een beetje pittig. Het is een vegetarisch recept, waarin je het vlees absoluut niet zult missen. Omeletreepjes, crunchy pinda’s en dan ook nog als die lekkere groenten… Dit is echt een goed gevuld gerecht. Mihoen is overigens niet persé heel voedzaam, dus vervang het gerust door bijvoorbeeld zilvervliesrijst als je dat wilt. Naar het recept >

Dinsdag – pasta met broccoli en zalm

Pasta met broccoli-pesto

Door de broccoli te verwerken tot een smaakvolle pesto, heb je helemaal niet door dat je veel groenten aan het eten bent! De tomaatjes uit de oven zijn er superlekker bij en geven ook wat extra kleur aan het gerecht. Stukje zalm erbij en je hebt een heerlijk maal, vol groenten. Naar het recept >

Woensdag – aubergine uit de oven

Aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus

Hier word je toch vrolijk van? Heerlijke torentjes van aubergine en mozzarella, in een bedje van tomatensaus. Echt ontzettend lekker en met wat lekker brood erbij heb je een volledige avondmaaltijd om je vingers bij af te likken. Naar het recept >

Donderdag – wraps met ei

Wraps met ei

Dit is echt één van mijn nieuwe favoriete maaltjes geworden. Het is lekker snel klaar, voedzaam en ook nog eens ideaal om restjes op te maken. Bovendien heb je de meeste ingrediënten vast al in huis. Ik heb in ieder geval standaard een pak wraps in de keukenkast liggen, en eieren heb je vast ook wel in de koelkast staan. Met de vulling kun je lekker variëren. Deze versie is met chorizo, paprika en paddenstoelen maar er zijn natuurlijk nog veel meer variaties mogelijk. Leef je uit! Naar het recept >

Vrijdag – pompoen wortelsoep

Pompoen-wortelsoep

Een lekker soepje gaat er altijd wel in. Soep is een perfect maaltje om lekker veel groenten in te verwerken, en met deze pompoen-wortelsoep zit dat ook wel goed. Door de groenten eerst te roosteren in de oven, komt de zoete smaak van de groenten nog beter naar voren. Serveer er een lekker broodje bij en je hebt een simpel, maar prima vrijdagmaaltje.

Zaterdag – spring rolls

Springrolls met zalm en avocado

Het maken van spring rolls is altijd even een klusje, maar dat is het wel waard. Zo lekker! De rijstvellen week je eventjes in water en daarna kun je ze vullen met wat je lekker vindt. Zelf houd ik erg van de combinatie van zalm & avocado, en dus vulde ik deze spring rolls met kort gebakken zalm en partjes romige avocado. Een beetje poké sushi & salad sprinkle voor een lekkere crunch, en je hebt een heerlijke lunch (kijk eens aan, al helemaal in de Sinterklaas-rijm-mood!)

Zondag – Gevuld speculaas

Gevuld speculaas maken

Laten we vandaag iets lekkers maken in de sfeer van Sinterklaas. Ik weet zeker dat de goedheiligman deze lekkere stukjes gevuld speculaas wel zou kunnen waarderen. Het is echt leuk om dit eens een keer zelf te maken, en je huis gaat er waanzinnig lekker van ruiken! Naar het recept >

Ik hoop dat ik je met dit weekmenu heb geïnspireerd om deze week lekkere, voedzame gerechten op tafel te zetten. Laat je het me weten als je één van de recepten (of misschien wel het hele weekmenu), hebt gemaakt?

Weekmenu 49

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter