tips & trucs

Weekmenu 5 – rijstschotel, pizza en een heerlijk soepje

Kook jij met een van te voren vastgesteld weekmenu? Of kijk je gewoon per dag waar je trek in hebt? Zelf ga ik voor de eerste optie, ik vind zelf dat hier veel voordelen aan zitten. Zo hoef ik maar 1x per week naar de supermarkt voor de meeste boodschappen. Dit spaart een hoop tijd uit én het is ook voordeliger. Ik houd namelijk in mijn planning alvast rekening met eventuele restjes en hoe ik die kan verwerken. Want no waste, daar gaan we voor!

In het weekmenu vind ik het belangrijk dat ik minimaal 1x per week vis eet, en dat er minimaal 1x per week geen vlees of vis op tafel komt tijdens de avondmaaltijd. Kortom: zo’n weekmenu maken is best een puzzel, maar wel een leuke! Maar misschien heb je wel helemaal geen tijd of geen zin om zelf zo’n menu samen te stellen. Kan ik me best voorstellen, dus daarom help ik je daar een handje bij met deze rubriek! Vandaag is het tijd voor weekmenu nummer 5!

Maandag – rijstschotel met veel groenten

Rijstschotel met kip

Ik vind het altijd wel fijn om de week te beginnen met een licht gerecht met veel groenten, dat geeft je meteen een goed gevoel! Deze rijstschotel met kip staat snel op tafel en bevat lekker veel groenten.

Dinsdag – worstjes met kip & spek

Worstjes van kip, feta en spek

Hmmm, niet één, maar wel twee soorten vlees ineen. Deze worstjes zijn lekker hartig dankzij het spek en de feta. Tip: je kunt de worstjes al vooraf maken, dan hoef je ze alleen nog maar even af te bakken. Je vind het recept hier.

Woensdag – haricots verts met spek

Haricots verts met spek

Waarschijnlijk heb je van gisteren nog wel wat spek over. Om dat op te maken, zet je vandaag in een handomdraai haricots verts met spek op tafel. Serveer er wat gebakken aardappeltjes bij en een stukje vis, en je bent klaar!

Donderdag – salade met avocado, tomaat en mozzarella

Salade met tomaat, avocado en mozzarella

De afgelopen twee dagen heb je je culinair best uitgesloofd, dus vandaag doen we even lekker makkelijk. Zet deze heerlijke salade met tomaat, avocado en mozzarella op tafel. Serveer er lekker stokbrood bij, dan heb je een heerlijk avondmaal zonder vlees of vis.

Vrijdag – frittata met prei en garnalen

Prei-frittata met garnalen

Haal bij de visboer van die lekkere Hollandse garnalen, die zijn echt het lekkerste op deze frittata met prei. Een makkelijk te maken gerecht dat het beste smaakt als je het lekker buiten kunt eten! Check hier het recept.

Zaterdag – pizza met taleggio

Pizza met champignons, taleggio en truffelolie

Zaterdag, cheatdag! Vandaag eten we makkelijk én heel lekker: pizza met champignons, taleggio en truffelolie. Heerlijk decadent toch? Ik at een vergelijkbare pizza in New York en besloot ‘m thuis na te maken, met dit als resultaat.

Zondag – aardpeersoep met bacon en truffel

Aardpeersoep met bacon en truffel

Tijdens een etentje met andere foodbloggers at ik ooit aardpeersoep met bacon en truffel. Die vond ik zo lekker dat – toen ik eens aardperen op de kop kon tikken – besloot om zelf een poging te wagen om dit recept na te maken. Met succes, dit romige soepje is waanzinnig smaakvol!

Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Wat een heerlijk weekmenu weer! Goed om elke week vis te eten, dit is ook iets wat ik altijd probeer maar helaas niet altijd lukt… Misschien eens die lekkere frittata proberen van je!

    10 juli 2017 at 11:21
  • Reactie achterlaten