Menu
weekmenu

Weekmenu 50 – een gezonde start

Geroosterde groenten met halloumi

Een nieuw jaar, tijd voor een nieuw weekmenu! De feestdagen liggen alweer even achter ons, maar misschien zit je nog steeds wel lekker in jouw goede voornemens om gezond te eten? Als dat überhaupt een goed voornemen van je was natuurlijk! Mocht dat nou zo zijn, dan is dit weekmenu er helemaal eentje voor jou. En zo niet, dan vast ook, want onderstaand een rijtje van heerlijke gerechten die toevallig ook nog eens heel voedzaam zijn!

Maandag – ovenschotel met halloumi

Hmmm, dit is altijd zo lekker en zo makkelijk. Perfect voor de maandagavond. Even alle groenten en de halloumi in stukken snijden zetten terwijl de oven voorverwarmt, en na een half uurtje in de oven heb je een heerlijke avondmaaltijd barstensvol verse groenten. Echt een aanrader! Naar het recept >

Dinsdag – peultjes met citroen

Gewokte peultjes met citroen en boter

Aan van die mooie, verse peultjes moet je vooral niet te veel willen doen. Ze zijn al zo lekker van zichzelf! Gewokt in een beetje boter met wat citroenrasp komen ze prima tot hun recht. Serveer er een stukje vis bij en wat aardappeltjes, en je hebt een heerlijk & snel maaltje. Naar het recept >

Woensdag – Biefstuk zoetzuur

Biefstuk zoetzuur

Kort geroerbakte biefstuk, veel verse groenten en een zoet-zure marinade. Niets meer aan doen! Een makkelijk & snel maal voor een doordeweekse avond. Naar het recept >

Donderdag – aubergine met quinoa

Quinoa met aubergine

Aubergine kán makkelijk een vette, kleffe hap worden. Maar ik beloof je dat dat in dit recept zeker niet gaat gebeuren. In combinatie met de granaatappel & een schepje yoghurt, wordt dit juist een heerlijk fris gerecht. En met de quinoa erbij nog eens een erg voedzaam maal ook.

Vrijdag – kabeljauw met tomatensaus

Kabeljauw met tomaat-basilicumsaus

Vrijdag, visdag! Een weekmenu is niet compleet zonder een dagje vis, dus zet vandaag eens deze simpele kabeljauw met tomaten-basilicumsaus op tafel. Snel klaar en met wat pasta erbij heb je een complete maaltijd. Naar het recept >

Zaterdag – rodekool salade

Rode koolsalade

Als ik behoefte heb aan een groente-boost, maak ik regelmatig deze makkelijke salade klaar. Vaak met voorgesneden groenten, moet ik eerlijk bekennen. Dan is deze goed gevulde lunchsalade helemaal snel klaar. Rodekool, wortel, appel. Echt lekker fris en dankzij de 150 gram groenten ben je al een heel eind op weg naar de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag! Naar het recept >

Zondag – havermoutpap met sinaasappel

Havermoutpap met sinaasappel

In de winter is dit mijn favoriete havermoutpap-recept! Wat het zo lekker maakt is het sinaasappelsap. Tijdens het schoonmaken van de sinaasappel komt er zeker wat sinaasappelsap vrij en het is echt heerlijk om dit op te vangen en over de havermoutpap te gieten. Een lekkere, warme start van de dag met een flinke dosis vitamine C! Naar het recept >

Ik hoop dat ik je met dit weekmenu heb geïnspireerd om deze week lekkere, voedzame gerechten op tafel te zetten. Laat je het me weten als je één van de recepten (of misschien wel het hele weekmenu), hebt gemaakt?

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter