Menu
weekmenu

Weekmenu 51 – gewoon lekker!

Stamppot met veldsla

Hmmm, ik heb weer een lekker weekmenu voor je samengesteld waar ik zelf in ieder geval heel blij van wordt. De recepten in dit weekmenu zijn niet moeilijk te maken, maar wel nét even anders dan anders. Ik wens je een fijne week!

Maandag – Stamppot met veldsla

“Gewoon” een stamppotje maar dat net even anders! Heb je wel eens stamppot gemaakt van veldsla? Het is supersnel, want de veldsla kun je gewoon rauw door de aardappels stampen. Met een simpele gevulde kipfilet erbij heb je een lekker maaltje op de maandag!

 • Stamppot met veldsla

  Stamppot met veldsla

  Niveau: Eenvoudig

  Weer eens wat anders: een veldsla stamppot met gebakken kipfilet gevuld met ham en kaas erbij. Een simpel maar smakelijk maaltje.

Dinsdag – hartige galette

Hartige galette met rode ui en geitenkaas

Een zoete galette heb je misschien wel eens gegeten, maar heb je al eens een hartige galette geproefd? Dat is ook super lekker! In dit geval vul je hem met gekarameliseerde rode ui en stukjes geitenkaas. Lekker vega dus, en een bijzonder avondmaaltje.

 • Hartige galette met rode ui en geitenkaas

  Hartige galette met rode ui en geitenkaas

  Niveau: Gemiddeld

  Recept voor hartige galette met rode ui en geitenkaas. Lekker als hoofdgerecht of lunch, serveer er een groene salade bij.

Woensdag – quinoa met zalm

Quinoa met courgette en gerookte zalm

Vandaag gaan we in dit weekmenu op de lichte toer: een bordje quinoa met courgette, venkel en gerookte zalm. Ziet dit er niet heerlijk uit? Mocht er een restje overblijven, kun je dat morgen eten als voedzame lunch. Lekker makkelijk!

 • Quinoa met courgette en gerookte zalm

  Quinoa met gerookte zalm

  Niveau: Eenvoudig

  Een lekkere, snelle en voedzame maaltijd: quinoa met courgette en gerookte zalm

Donderdag – pasta met avocado

Pasta met avocadosaus

Altijd goed, een lekker bordje pasta! Deze pasta breng je op smaak met een saus van avocado en een snelle homemade pesto. Dat zou op zichzelf al een prima maaltje zijn, maar wat deze pasta echt bijzonder maakt, zijn die koekjes die erbij zitten. Je maakt ze heel makkelijk zelf door hoopjes Parmezaanse kaas even in de oven te bakken. Dan vormen zich vanzelf krokante kaaskoekjes. En daar blijf je van eten!

 • Pasta met avocadosaus

  Pasta met avocadosaus en Parmezaankoekjes

  Niveau: Gemiddeld

  Een bijzonder pasta recept: pasta met een saus van avocadopesto en erbij lekkere, knapperige kaaskoekjes. Tip: zonder de kaaskoekjes is dit recept vegan.

Vrijdag – pulled chicken nachos

Pulled chicken nachos

Vrijdag = fastfood dag! Je kunt natuurlijk iets afhalen, maar zelf fastfood maken is ook erg leuk om te doen. Probeer deze pulled chicken nachos eens. Zo’n schaal met rijkelijk gevulde nachos valt altijd goed in de smaak hier thuis, hopelijk bij jou ook!

 • Pulled chicken nachos

  Pulled chicken nachos

  Niveau: Eenvoudig

  Een heerlijk recept uit de TexMex keuken: pulled chicken nachos met cheddar.

Zaterdag – yoghurtmuffins

Yoghurtmuffins

Maak vandaag eens een flinke portie muffins voor bij het ontbijt. Echt een traktatie! Met dit recept maak je er meteen extra veel. Mijn tip: vries er een paar in en haal ze de avond voor je ze wilt eten, uit de vriezer. Zo kun je ook doordeweeks genieten van een verse muffin. Ook een erg handig ontbijt of tussendoortje om mee te nemen voor onderweg!

 • Yoghurtmuffins

  Yoghurtmuffins met blauwe bessen

  Niveau: Eenvoudig

  Lekker, ontbijten met muffins! Deze muffins met yoghurt en blauwe bessen zijn heerlijk als tussendoortje of ontbijt.

Zondag – walnotenkoeken

Walnotenkoeken

Geïnspireerd op de gevulde koek, maar dan gevuld met walnotenspijs. En dat maakt deze koeken toch wel extra bijzonder. Het is wel even een klusje om ze te maken, maar daar heb je op de zondag hopelijk wel tijd voor. Geniet!

Zo, ik hoop dat ik je met dit weekmenu weer heb geïnspireerd om de hele week lekker te eten! Laat je het me weten als je iets hebt gemaakt uit het weekmenu? Vind ik leuk!

Weekmenu 51 - makkelijke recepten

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter