Deze keer heb ik een weekmenu voor je samengesteld op basis van de groenten die deze maand nog in het seizoen zijn. Ik schreef al eerder een artikel over de seizoensgroenten van maart, en dit leek me een goed moment om een paar van die lekkere groenten eens uit te lichten!
Maandag – Ovenschotel met bloemkool
Laten we dit weekmenu beginnen met een makkelijk gerecht: deze ovenschotel met bloemkool en broccoli verschijnt hier regelmatig op tafel. Lekker smaakvol dankzij de kerrie, en met een laagje gegratineerde kaas maak je alle groenten lekkerder, toch? Een stukje vlees(vervanger) en wat aardappels erbij, en je hebt een heerlijke en makkelijke avondmaaltijd.
Ovenschotel met broccoli en bloemkool
Niveau: EenvoudigEen heerlijk bijgerecht: gegratineerde broccoli en bloemkool. Met wat aardappels en een stukje vleesvervanger, vlees of vis maak je er een complete maaltijd van.
Dinsdag – pastei met prei


De Engelse keuken staat niet altijd even goed bekend, maar jongens, ze maken écht lekkere dingen aan de kant van de Noordzee hoor! Wat dacht je bijvoorbeeld van die heerlijke pies die ze in elke pub serveren? Zo’n pastei kun je met van alles vullen. Zelf ben ik groot fan van deze versie met ham en seizoensgroente prei. Echt zalig!
Pastei met ham, prei en kaas
Niveau: GemiddeldEcht comfort food, deze Engelse pie gevuld met een romig mengsel van ham, prei en kaas.
Woensdag – uiensoep


Maak vandaag eens een heerlijk uiensoepje! Natuurlijk met een stokbroodje met gegratineerde kaas, want anders is het geen echte uiensoep, vind je ook niet? Voor erbij is een stokbroodje met kruidenboter heel lekker. Of serveer er dit mozzarella-stokbrood bij als je er echt een feest van wilt maken!
Uiensoep met bier
Cooks in 60 Niveau: GemiddeldKlassieke uiensoep met bier in plaats van wijn. Een stokbroodje met gesmolten kaas is onmisbaar in dit uiensoep recept!
Donderdag – spitskool ovenschotel


Met de seizoensgroente spitskool maak je deze heerlijke ovenschotel. Het is echt een klassieker in onze familie! Gehakt, lekker gekruide spitskool, aardappelpuree en een laagje gegratineerde kaas. Niets meer aan doen, alleen genieten!
Recept spitskool en gehakt ovenschotel
Cooks in 50 Niveau: EenvoudigAardappels, vlees en groenten maar dan net even anders: ovenschotel met spitskool en gehakt.
Vrijdag – plaattaart met geitenkaas


Deze plaattaart met groene groenten is zo lekker! Hiermee haal je meteen het voorjaar in huis. Frisse ricotta en citroen. Verse doperwtjes (de eerste van het seizoen), groene asperges… Afgemaakt met een lekkere geitenkaas. Fastfood op de vrijdag, maar dan wel héél lekker fastfood!
Vegetarische plaattaart met asperges, doperwten en geitenkaas
Cooks in 35 Niveau: EenvoudigDeze vegetarische plaattaart is heerlijk belegd met een frisse laag citroenricotta, groene asperges, doperwten en geitenkaas.
Zaterdag – smoothie met wortel


Van dit sapje krijg je een heerlijke kick! Komt door de verse gember die erin gaat. Een heerlijke combinatie met de wortel en de appel. Echt een heerlijk fris sapje. Lekker als tussendoortje of als extraatje bij het ontbijt of de lunch.
Recept sapje met wortel en gember
Cooks in 40 Niveau: EenvoudigEen zoet sapje met wortel en appel met een kick van gember.
Zondag – carrot cake


Hmmmm, één van mijn favoriete taarten is toch wel de lekkere worteltaart oftewel carrot cake. Wat ik zo fijn vind aan dit recept, is dat je geen boter gebruikt maar olie. De cake is daardoor nóg makkelijker te maken en hij is heerlijk smeuïg. Dit is echt mijn favoriete recept en ik bak hem keer op keer weer!
Carrot Cake of Worteltaart
Niveau: EenvoudigCarrot cake is een zalige taart. Lekker kruidig, zoet maar niet té zoet, en met een heerlijke laag frosting.
Zo, ik hoop dat ik je met dit weekmenu weer heb geïnspireerd om de hele week lekker te eten! Laat je het me weten als je iets hebt gemaakt uit het weekmenu? Vind ik leuk!


2 Reacties
Mevrouw Niekje
21 maart 2022 at 06:23Hoi Sandra, uiensoep heb ik ineens trek in! Ik vind het altijd lastig terugzoeken op blogs van foodies naar weekmenu’s als ze niet het nummer van de corresponderende week hebben. Ik zou dit weekmenu niet meteen openen als ik nu op zoek was naar inspiratie want ik zou denken dat het bij de laatste week van het jaar hoorde. Idee om ze anders te gaan nummeren?
Sandra
21 maart 2022 at 19:54Hi! Ja dat is zeker een idee, ik ga er eens over nadenken wat het handigste is. Ik publiceer nu eens per maand een weekmenu in plaats van iedere week, dus misschien zou ik deze ‘Weekmenu maart 2022’ of iets dergelijks moeten noemen… Zou je dat logisch vinden? Dank voor de terugkoppeling in ieder geval!!