Deze keer heb ik een echt wereldmenu voor je samengesteld. We zijn uit de lockdown, reizen mag weer en dat leek me een leuk moment om een weekmenu samen te stellen met gerechten vanuit de hele wereld. Reis je met me mee?
Maandag – woknoedels met garnalen
Laten we de week beginnen met een lekker licht en voedzaam Aziatisch gerecht. Deze woknoedels met garnalen zijn snel klaar en er gaat lekker veel groenten in het recept. Tip: nog sneller koken? Kies dan voor een kant en klaar pakket voorgesneden wokgroenten.
Dinsdag – pasta vongole

Een decadent dinsdag-maal: pasta vongole! Je kunt deze Italiaanse pasta maken met vongole, maar die moeten geïmporteerd worden en zijn vaak erg prijzig. Gebruik in plaats daarvan kokkels uit onze eigen Noordzee. Veel beter verkrijgbaar, lekker lokaal en een stuk vriendelijker geprijsd!
Woensdag – quiche met uien

Vandaag reizen we door naar Frankrijk. Uien, Franse abdijkaas, tijm…. Een lekker wijntje erbij en je waant je helemaal in Frankrijk met een punt van deze zalige quiche!
Donderdag – Oosterse ovenschotel

Deze ovenschotel met gehakt & aubergine heeft heerlijke Oosterse smaken. Komt door het kruidenmengsel dat je in dit recept gebruikt: ras el hanout. Dit Marokkaanse mengsel bestaat uit heerlijke, kruidige specerijen. Onder andere kaneel en gember. Het geeft dit gerecht direct een bijzondere en rijke smaak.
Vrijdag – Tortillataart

Mexicoooo, Me-heee-heeee-xi-coooooooo. Wat heeft dit land toch een heerlijke keuken. Toegegeven, authentiek is de TexMex-keuken niet, maar ontzettend lekker is het wel. Wat is nu een betere start van je weekend dan zo’n feestelijke tortillataart? Met guacemole, zure room en chilisaus erbij maak je er een echt feestje van.
Zaterdag – pandan pannenkoeken

Het is even een werkje, maar dan heb je wel een overheerlijke én oogverblindende Indonesische traktatie op tafel staan. Zijn ze niet schitterend, deze gifgroene pandan-pannenkoeken? Ze zijn gevuld met een zalig, zoet mengsel van kokos en suiker. Hiermee ga je hoge ogen gooien!
Zondag – gebakken feta

Voor de zondagse borrel is deze Saganaki oftewel gebakken feta echt een aanrader. Je paneert een plak feta en bakt hem vervolgens goudbruin in de koekenpan. Echt superlekker!
Zo, ik hoop dat ik je met dit weekmenu weer heb geïnspireerd om de hele week lekker te eten! Laat je het me weten als je iets hebt gemaakt uit het weekmenu? Vind ik leuk!

Nog geen reacties