Menu
weekmenu

Weekmenu 53 – de hele wereld over

Woknoedels met garnalen

Deze keer heb ik een echt wereldmenu voor je samengesteld. We zijn uit de lockdown, reizen mag weer en dat leek me een leuk moment om een weekmenu samen te stellen met gerechten vanuit de hele wereld. Reis je met me mee?

Maandag – woknoedels met garnalen

Laten we de week beginnen met een lekker licht en voedzaam Aziatisch gerecht. Deze woknoedels met garnalen zijn snel klaar en er gaat lekker veel groenten in het recept. Tip: nog sneller koken? Kies dan voor een kant en klaar pakket voorgesneden wokgroenten.

  • Woknoedels met garnalen

    Woknoedels met garnalen

    Niveau: Aziatisch

    Lekker snel klaar: noedels met garnalen, pinda’s, paksoi en taugé. Een makkelijk recept voor de doordeweekse maaltijd.

Dinsdag – pasta vongole

Pasta vongole met kokkels

Een decadent dinsdag-maal: pasta vongole! Je kunt deze Italiaanse pasta maken met vongole, maar die moeten geïmporteerd worden en zijn vaak erg prijzig. Gebruik in plaats daarvan kokkels uit onze eigen Noordzee. Veel beter verkrijgbaar, lekker lokaal en een stuk vriendelijker geprijsd!

  • Pasta vongole met kokkels

    Pasta vongole met kokkels

    Niveau: Eenvoudig

    Een bijzonder en toch heel simpel hoofdgerecht: pasta vongole. Met kokkels uit de Noordzee!

Woensdag – quiche met uien

Uienquiche met Franse kaas

Vandaag reizen we door naar Frankrijk. Uien, Franse abdijkaas, tijm…. Een lekker wijntje erbij en je waant je helemaal in Frankrijk met een punt van deze zalige quiche!

  • Uienquiche met Franse kaas

    Uienquiche met Franse kaas

    Cooks in 80 Niveau: Gemiddeld

    Een lekker recept voor uienquiche met Franse kaas. Veel ui en een zachte Franse kaas naar keuze maken dit een heerlijk recept!

Donderdag – Oosterse ovenschotel

Ovenschotel met aubergine

Deze ovenschotel met gehakt & aubergine heeft heerlijke Oosterse smaken. Komt door het kruidenmengsel dat je in dit recept gebruikt: ras el hanout. Dit Marokkaanse mengsel bestaat uit heerlijke, kruidige specerijen. Onder andere kaneel en gember. Het geeft dit gerecht direct een bijzondere en rijke smaak.

Vrijdag – Tortillataart

Tortillataart - Mexicaanse wraptaart

Mexicoooo, Me-heee-heeee-xi-coooooooo. Wat heeft dit land toch een heerlijke keuken. Toegegeven, authentiek is de TexMex-keuken niet, maar ontzettend lekker is het wel. Wat is nu een betere start van je weekend dan zo’n feestelijke tortillataart? Met guacemole, zure room en chilisaus erbij maak je er een echt feestje van.

  • Tortillataart - Mexicaanse wraptaart

    Tortillataart – Mexicaanse wraptaart

    Niveau: Gemiddeld

    Deze wraptaart of Mexicaanse tortillataart bestaat uit wraps met ertussen laagjes gehakt & groenten. Serveer met guacemole en zoete chilisaus, zo lekker!

Zaterdag – pandan pannenkoeken

Pandan pannenkoeken

Het is even een werkje, maar dan heb je wel een overheerlijke én oogverblindende Indonesische traktatie op tafel staan. Zijn ze niet schitterend, deze gifgroene pandan-pannenkoeken? Ze zijn gevuld met een zalig, zoet mengsel van kokos en suiker. Hiermee ga je hoge ogen gooien!

Zondag – gebakken feta

Saganaki - gebakken feta

Voor de zondagse borrel is deze Saganaki oftewel gebakken feta echt een aanrader. Je paneert een plak feta en bakt hem vervolgens goudbruin in de koekenpan. Echt superlekker!

  • Saganaki - gebakken feta

    Saganaki – Gebakken feta

    Niveau: Eenvoudig

    Saganaki of gebakken feta is een typisch Grieks gerecht. Lekker als hapje of als voorgerecht en binnen tien minuten klaar.

Zo, ik hoop dat ik je met dit weekmenu weer heb geïnspireerd om de hele week lekker te eten! Laat je het me weten als je iets hebt gemaakt uit het weekmenu? Vind ik leuk!

weekmenu 53

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter