Tijd voor een nieuw weekmenu! Deze keer een lekker standaard weekmenu, met recepten met vlees, recepten met vis en vegetarische recepten. Een mooie afwisseling dus!
Maandag – Ovenschotel met aubergine
Deze ovenschotel met aubergine blijf ik toch steeds weer op tafel toveren. Hij is makkelijk te maken én makkelijk voor te bereiden (je kunt hem dus in het weekend al maken). Daar hou ik altijd wel van: kom je op maandag thuis na een drukke werkdag, hoef je alleen nog maar deze schotel in de oven te schuiven. Kun jij mooi nog even met je voeten omhoog, of in de tussentijd eventjes wat in huis doen. Lekker toch?
Recept ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout
Cooks in 45 Niveau: EenvoudigEen makkelijke ovenschotel met Oosterse smaken dankzij de ras el hanout. Met gehakt en aubergine maak je er een vullende maaltijd van.
Dinsdag – Gevulde portobello met brie
Oeiii, dit is zo lekker! En ook nog eens in een handomdraai klaar. De portobello’s bak je in totaal zo’n 20 minuten in de oven, en in de tussentijd maak je de salade klaar. Een lekkere & lichte avondmaaltijd, zonder vlees of vis.
Tip: je kunt de portobello ook vullen met overgebleven stukjes kaas van bijvoorbeeld een kaasplankje. Ook lekker in deze paddenstoelen zijn bijvoorbeeld wat port salut, geitenkaas of blauwe kaas.
Recept gevulde portobello met brie en pesto
Cooks in 30 Niveau: EenvoudigEen heerlijke maaltijdsalade met een topping van portobello gevuld met brie. Lekker voor een dagje zonder vlees.
Woensdag – Zalm uit de oven
Deze zalm uit de oven komt hier héél vaak op tafel als ik zin heb in een avondje vis. Een lekker stukje zalm van de visboer, dat je met een paar smaakmakers naar een hoger niveau tilt. Even de oven in en ondertussen bak je er wat aardappeltjes en groenten bij. Echt een lekker makkelijke maaltijd maar toch even anders dan anders.
Gepaneerde zalm met pesto, pijnboompitten en parmezaan
Niveau: EenvoudigEen erg lekker en heel makkelijk recept voor zalm uit de oven. Deze zalm heeft een heerlijke topping van pesto, parmezaan en pijnboompitten. Zalig en zo klaar!
Donderdag – Wraps met brie
Weer tijd voor een dagje zonder vlees of vis! Deze wraps met brie zijn dan een waanzinnige aanrader, zó lekker! Tip: je kunt de brie al paneren op een eerder moment, en de stukken kaas vervolgens in de koelkast bewaren tot gebruik. Serveer de stukken gebakken brie in een wrap met wat veldsla en chilisaus en je hebt een lekker makkelijk maaltje. Een salade ernaast voor wat extra groenten is wel een goed idee!
Wraps met brie en chilisaus
Niveau: GemiddeldEen snelle maaltijd: wraps met gebakken brie en salade. Lekker voor een dagje zonder vlees of vis!
Vrijdag – pastilla met kip
Ik hoop dat je vandaag iets meer tijd hebt om te koken, want ik heb een heerlijk gerecht voor je, maar het kost wel wat tijd! Pastilla at ik voor het eerst in een restaurant in Marrakech. Het is een heel bijzonder gerecht, want de vulling van deze Marokkaanse pastei is hartig (kip, ui…) maar je bestuift het gerecht vervolgens met flink wat poedersuiker & kaneel. Een combinatie van hartig en zoet dus. Probeer het eens, ik durf te wedden dat je aangenaam verrast bent…
Tip; de kip kun je al eerder bakken en plukken, dan is het gerecht wat sneller klaar.
Recept Marokkaanse pastilla met kip, kaneel en amandelen
Cooks in 75 Niveau: UitdagendPastilla is een bijzonder Marokkaans gerecht: filodeeg met een hartige vulling, bestrooid met poedersuiker & kaneel.
Zaterdag – wortelpannenkoeken
Deze wortelpannenkoeken maakte ik eigenlijk speciaal voor onze dreumes, maar toen ik er eentje proefde heb ik mijn hele bord vol-geschept. Echt lekker! En nog best voedzaam ook, want een deel van de bloem vervang je door boekweitmeel. En doordat er ook nog flink wat wortel in het recept gaat, krijg je direct een portie groenten binnen. Dat is nooit weg toch? Zelf maak ik overigens altijd een dubbele portie, je kunt ze namelijk goed invriezen en zo heb ik altijd een lekkere lunch voor onze dreumes achter de hand!
Wortelpannenkoeken
Niveau: GemiddeldHeerlijk als voedzame lunch: pannenkoeken met wortel. Ook favoriet bij kinderen!
Zondag – dadelrepen
Doe jezelf vandaag een plezier en maak deze dadelrepen! Ze zijn echt zó gemaakt en dan heb je de komende week elke dag een lekker zoet tussendoortje klaarliggen. Dit soort recepten worden vaak afgedaan als ‘gezond’, maar zowel de dadels als de abrikozen bevatten natuurlijk wel veel (natuurlijke) suikers. Wil ik je toch even meegeven!
Dadelrepen met abrikoos en kokos
Niveau: EenvoudigDeze dadelrepen zijn lekker als tussendoortje, je maakt ze binnen tien minuten! De repen bevatten geen gekke toevoegingen en slechts vier ingrediënten.
Weekmenu
Zo, ik hoop dat ik je met dit weekmenu weer heb geïnspireerd om de hele week lekker te eten! Laat je het me weten als je iets hebt gemaakt uit het weekmenu? Vind ik leuk!

Nog geen reacties