Menu
weekmenu

Weekmenu 55 – gewoon lekker!

zelf kaasschnitzels maken

Ik heb mijn best gedaan om weer een lekker nieuw weekmenu voor je samen te stellen. Zoals altijd zit er lekker veel afwisseling in de recepten, en eet je deze week gerechten met vlees & vis, maar ook zeker vegetarische gerechten. Natuurlijk krijg je ook een heerlijke ontbijttip & baktip voor het weekend van me!

Maandag – kaasschnitzels

Onze zoon Luuk is gek op ‘kaasj’ dus als ik hem een kaasschnitzel voorzet, wordt hij helemaal wild! Ik koop ze vaak als vleesvervanger, maar het is ook verrassend simpel om ze zelf te maken.

Extra voordeel: de meeste vleesvervangers hebben zo’n laagje ‘nepvlees’ om de vulling heen, maar als je ze zelf maakt, eet je puur kaas. Zalig als je ook zo’n kaaskop bent!

 • zelf kaasschnitzels maken

  Kaasschnitzels recept

  Niveau: Gemiddeld

  Zelf kaasschnitzels maken is erg makkelijk en zo lekker!

Dinsdag – ravioli met spinazie

Een gerecht dat hier regelmatig weer op tafel komt, want het is lekker snel klaar. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen dus. Bovendien is het erg smakelijk!

Deze vegetarische pasta met spinazie en venkel breng je extra lekker op smaak met Parmezaan-flakes en pijnboompitjes.

 • Ravioli met venkel en spinazie

  Ravioli met venkel en spinazie

  Niveau: Eenvoudig

  Dit pasta-recept van ravioli met spinazie en venkel ziet er best indrukwekkend uit toch? Toch is het verrassend simpel te maken!

Woensdag – quinoa met zalm

‘Supergraan’ quinoa is volgens mij niet meer zo populair als een aantal jaar geleden. Toch is het nog steeds een prima basis voor een voedzame maaltijd. Kijk maar eens naar dit lekkere gerecht. Een maaltijdsalade van quinoa met courgette & venkel en een smakelijke gerookte zalm.

Tip: maak wat extra, want de leftovers zijn de volgende dag nog heerlijk als lunch!

 • Quinoa met courgette en gerookte zalm

  Quinoa met gerookte zalm

  Niveau: Eenvoudig

  Een lekkere, snelle en voedzame maaltijd: quinoa met courgette en gerookte zalm

Donderdag – chorizoburgers

Burgers, altijd lekker! Of je ze nou met vlees, vis of vegetarisch maakt. Dit is gewoon altijd een prima maaltijd. Zelf serveer ik mijn homemade burgers graag op volkoren-afbakbroodjes met een salade ernaast, dan wordt het alsnog een beetje een voedzame maaltijd.

Deze burgers maak ik al jaren en ze zijn altijd weer een succes. Geen wonder ook, de chorizo geeft een heerlijk diepe smaak aan de burgers. Wat gesmolten kaas erop en gebakken uien, een beetje (zelfgemaakte) barbecue-saus erbij…. Niets meer aan doen!

 • Chorizoburgers

  Chorizoburgers

  Niveau: Gemiddeld

  Smaakvolle burgers van kipgehakt en chorizo. Lekker op een broodje uit de oven, met kaas, gebakken ui en bbqsaus.

Vrijdag – Pide met gehakt

Pide wordt in Turkije veel gegeten. Je kunt ervoor kiezen om het deeg ook zelf te maken, maar op de vrijdag heb ik vaak niet zo’n zin om uitgebreid te koken, en jij misschien ook niet… Daarom maakte ik deze versie met kant en klaar pizzadeeg.

Verder vul je de pide met gekruid gehakt, feta en munt. Echt zo lekker! Ik raad aan om de gehakt al een dag eerder klaar te maken, dan kan het goed afkoelen (= minder kans op een zompige bodem!) én je kunt op de vrijdagavond heerlijk snel aan tafel.

 • Turkse pide

  Turkse pide met feta en munt

  Niveau: gemiddeld

  Lekker & makkelijk weekendrecept: Turkse pide met gehakt, feta en munt.

Zaterdag – room-croissants

De foto bij dit recept zegt eigenlijk al genoeg, toch? Deze roomcroissants wil je écht een keer maken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik die puddingbroodjes van de bakker nooit zo heel lekker vind, maar vanilleroom op een croissant en dan ook nog eens afgetopt met verse aardbeien…. Daar mag je me best voor wakker maken!

Het is wel handig om de banketbakkersroom al de dag van tevoren te maken, want die moet een paar uur afkoelen in de koelkast voor gebruik.

Zondag – lemon bars

Zondag, bakdag! Vandaag heb ik een heerlijk zomers baksel voor je: lemon bars met kokos. Mocht je nou geen fan zijn van kokos, dan geef ik in het recept ook tips om de lemon bars zonder kokos te kunnen maken.

Bakken met citroen vind ik altijd heerlijk, zo lekker fris. En op de bodem van boterige koek smaakt het nog eens extra lekker…

 • Lemon bars met kokos

  Lemon bars met kokos

  Niveau: Eenvoudig

  Boterige koek met daarop een friszure citroenlaag, dat zijn lemon bars. En dit recept is zó simpel.

Weekmenu

Zo, ik hoop dat ik je met dit weekmenu weer heb geïnspireerd om de hele week lekker te eten! Laat je het me weten als je iets hebt gemaakt uit het weekmenu? Vind ik leuk! En je kunt me ook helpen door op de sterretjes bij het recept te klikken als je het hebt gemaakt. Dan weet ik meteen of jullie het net zo lekker vinden als ikzelf, of dat ik nog een beetje moet sleutelen aan het recept. Dankjewel alvast!

weekmenu recepten

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter