Menu
weekmenu

Weekmenu #56

Briouats - bladerdeegpakketjes met gehakt

Er staat weer een lekker nieuw weekmenu voor je klaar met zeven lekkere recepten. Met mijn weekmenu’s probeer ik ervoor te zorgen dat je lekker afwisselend eet. Zo bevat ook dit weekmenu weer zowel vegetarische recepten, maar ook gerechten met vlees en vis. En voor het weekend zit er een lekkere lunchtip & een zomers baksel bij!

Maandag – briouats

Deze Marokkaanse bladerdeegpakketjes zijn zo lekker! Je kunt ze als grote snack serveren, maar zelf eet ik ze graag als hoofdgerecht. Ze zijn gevuld met een kruidig gehaktmengsel, lekker hoor! Serveer er een salade bij en je hebt een heerlijk maaltje.

Eigenlijk zijn dit trouwens geen echte briouats, die maak je namelijk met filodeeg. Maar met kant en klaar bladerdeeg zijn ze sneller klaar en dat is op de maandag wel fijn ;-) Het gehaktmengsel kun je trouwens al een dag van tevoren klaarmaken, dat is eigenlijk alleen maar beter (een warme vulling zorgt ervoor dat het bladerdeeg zompig kan worden).

Dinsdag – courgettesoep

Dit was het allereerste recept dat ik ooit op mijn blog zette! In de loop der jaren heb ik het héél vaak opnieuw gemaakt & gefotografeerd. Het is ook een recept waar je heel makkelijk mee kunt variëren. In het artikel geef ik daar ook tips voor.

Voor vanavond is het in ieder geval een lekker makkelijke en snel te maken maaltijd. Je kunt er wat stokbrood met lekkere smeersels bij serveren, of een tosti. Ook dit mozzarella-stokbrood uit de oven smaakt er fantastisch bij!

  • Courgettesoep

    Courgettesoep recept

    Cooks in 35 Niveau: Eenvoudig

    Makkelijk recept voor courgettesoep waar je volop mee kunt variëren.

Woensdag – sushibowl met zalm

Mjam, sushibowls! Ik vind ze heerlijk. Het kost niet al teveel tijd om ze te maken, en met de ingrediënten kun je lekker variëren. Deze versie komt toch steeds weer op tafel, omdat hij zo lekker is!

Lekkere vette zalm van de visboer, een perfect rijpe avocado, wat edamameboontjes…. Een beetje geraspte wortel is er ook lekker bij, voor wat extra groenten én kleur.

Donderdag – grootmoeders gehaktballen

Hoe lekker, een bal gehakt! Nou moet ik heel eerlijk bekennen dat ik ze niet heel vaak maak, maar áls ik ze maak dan doe ik dat volgens dit recept. De saus erbij is heerlijk (op basis van tomaat en ketjap) en zorgt ervoor dat de ballen lekker mals blijven.

Je ziet al aan de beoordelingen dat anderen die het recept maken, het ook ontzettend lekker vinden. Dus ik zeg: probeer ze zelf ook eens!

  • Ouderwetse gehaktballen

    Recept ouderwetse gehaktballen maken

    Cooks in 35 Niveau: Gemiddeld

    Heerlijke, ouderwetse gehaktballen. Niet moeilijk te maken en bomvol smaak. Uit dit recept haal je 4 grote ballen gehakt, maar je kunt er ook 5-6 kleinere ballen van draaien.

Vrijdag – plaattaart met brie

Deze zomerse plaattaart heb je in een handomdraai in de oven staan. Wel zo prettig op de vrijdagavond. De combinatie van bietjes met brie is superlekker, en tijm is een kruid wat hier erg goed bij past.

Het is het mooiste om een combinatie van rode & gele bietjes te gebruiken, maar gele bietjes zijn niet altijd even makkelijk te vinden. Dan gebruik je natuurlijk gewoon rode bietjes!

  • Plaattaart met bietjes en brie

    Plaattaart met bietjes en brie

    Cooks in 30 Niveau: Eenvoudig

    Deze plaattaart met brie en geitenkaas maak je in een handomdraai klaar, daarna nog een kwartier in de oven en je kunt aan tafel. Lekker voor een dagje zonder vlees.

Zaterdag – salade met mozzarella

Ik ben dol op deze foto, én op deze salade. Het is echt zo’n makkelijke lunchsalade om te maken. Zo makkelijk, dat ik hem ook wel eens op het werk klaar maak. Het kost je namelijk maar vijf minuten om deze smakelijke salade in elkaar te draaien.

Als je hem als werklunch gaat eten, zou je de salade ook thuis al klaar kunnen maken natuurlijk. Neem hem mee in een goed afsluitbare doos en je hebt een heerlijke werklunch!

  • Tomatensalade met avocado en mozzarella

    Salade met tomaat, avocado en mozzarella

    Cooks in 5 Niveau: Eenvoudig

    Een lunchsalade met lekker veel groenten! Deze salade met tomaat, avocado en mozzarella is in een handomdraai gemaakt. Serveer eventueel met wat brood.

Zondag – kwarktaart met frambozen

Hmmm, een stukje kwarktaart gaat er altijd wel in toch? Een simpele kwarktaart is al erg lekker, maar deze versie heeft nog een extraatje: als topping zit er een frisse swirl van frambozencurd op!

Frambozencurd is heel makkelijk zelf te maken, maar je zou het eventueel ook kunnen vervangen door kant en klare lemon curd als je geen zin hebt om op een mooie dag langer in de keuken te staan dan nodig is!

  • Kwarktaart met frambozen

    Kwarktaart met frambozen

    Niveau: Gemiddeld

    Heerlijk frisse kwarktaart met citroen en een topping van frambozencurd.

Weekmenu

Zo, ik hoop dat ik je met dit weekmenu weer heb geïnspireerd om de hele week lekker te eten! Laat je het me weten als je iets hebt gemaakt uit het weekmenu? Vind ik leuk! En je kunt me ook helpen door op de sterretjes bij het recept te klikken als je het hebt gemaakt. Dan weet ik meteen of jullie het net zo lekker vinden als ikzelf, of dat ik nog een beetje moet sleutelen aan het recept. Dankjewel alvast!

Weekmenu 56

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter