Er staat weer een lekker nieuw weekmenu voor je klaar met zeven lekkere recepten. Ik vroeg laatst op Instagram of jullie nog een leuk thema wisten voor een volgend weekmenu, en er kwam een verzoek voor een weekmenu met snelle recepten. Leek me een leuk thema, dus bij deze een weekmenu met recepten die binnen 20 minuten op tafel staan! Komt mij zelf ook wel goed uit, want ik ben deze week voor het eerst weer aan het werk na mijn zwangerschapsverlof!
Maandag – ravioli met spinazie
Deze gevulde pasta met venkel en spinazie is hier al regelmatig op tafel gekomen. Het is een fijne combinatie van een gerecht dat én snel klaar is én lekker verse groente bevat.
Met pijnboompitjes en flinters grana padano maak je er een heerlijk gerecht van, dat met 20 minuten op tafel staat.
Ravioli met venkel en spinazie
Niveau: EenvoudigDit pasta-recept van ravioli met spinazie en venkel ziet er best indrukwekkend uit toch? Toch is het verrassend simpel te maken!
Dinsdag – wraps met ei


Deze wraps vul je met roerei en verder eigenlijk alles wat je nog in je koelkast hebt liggen:
- Stukjes vlees (kip, chorizo, salami, worst….)
- Groenten (champignons, paprika, prei, ui, courgette…)
- Kaas (geraspte kaas, maar feta of geitenkaas zijn ook lekker)
Kortom: als je zorgt dat je eieren en wraps op voorraad hebt, kun je dit lekker snelle recept altijd op tafel zetten. Het is hier een uitkomst!
Wraps met ei en groenten
Niveau: GemiddeldSnel klaar en superlekker: wraps met ei, chorizo en groenten.
Woensdag – shoarma ovenschotel


Ja, dit gerecht moet nog wel 10-15 minuten in de oven, maar afgezien daarvan is dit razendsnel te maken. Je gebruikt drie kant en klare ingrediënten (shoarmavlees, wokgroenten en rösti rondjes uit de diepvries) dus je hebt nul snijwerk aan dit recept.
Echt een handig recept om snel een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Terwijl de oven voorverwarmt, bak je het vlees en de groenten, en na een kwartiertje in de oven kun je aan tafel.
Shoarma ovenshotel
Niveau: EenvoudigOvenschotel met shoarma: een waanzinnig snelle maaltijd voor doordeweeks, en met maar een handjevol ingrediënten!
Donderdag – quinoasalade


Quinoa is een prima basis voor een snelle maaltijd. Het hoeft maar 12 minuten te koken, en ondertussen heb je de tijd om de rest van de ingrediënten klaar te maken.
Dit recept is een perfect voorbeeld van een snel recept dat bomvol verse ingrediënten zit. Met paprika, courgette en ui krijg je een lekkere portie groenten binnen, en de feta geeft veel smaak aan deze heerlijke maaltijdsalade.
Vegetarische quinoa salade met feta
Niveau: EenvoudigEen heerlijk vegetarisch recept: quinoa met feta, paprika en courgette.
Vrijdag – Kabeljauw met tomaat


Vrijdag, visdag! Haal vandaag bij de visboer een stukje kabeljauw of een andere stevige witvis, en maak dit lekkere maaltje.
De kabeljauw serveer je met een simpele, maar smaakvolle saus van tomaten, knoflook en basilicum. Om de maaltijd compleet te maken kun je er wat pasta bij serveren.
Zaterdag – mozzarella met tomatensalade


Dit zou ik elke dag wel kunnen eten, ziet dit er niet heerlijk uit? Deze waanzinnige lunch tover je in een kwartiertje op tafel.
Mozzarella of burrata, de lekkerste tomaten die je kunt vinden, en een snel knoflookbrood. Niets meer aan doen.
Mozzarellasalade met knoflookbrood
Niveau: EenvoudigEen kleurrijke lunchsalade met mozzarella, tomaat en knoflookbrood
Zondag – smores


Een heerlijk en snel toetje om de week mee af te sluiten. Het voorbereiden van dit simpele toetje kost je nog geen tien minuten. Daarna nog even een minuut of tien de oven in en je kunt aanvallen!
S’mores ken je vast wel: een combinatie van koekjes, chocolade en marshmallows. Echt heerlijk en een gezellig toetje om met een klein groepje te delen.
Smores – toetje met koekjes, chocolade en marshmallows
Niveau: EenvoudigEen makkelijk recept voor smores uit de oven – een heerlijk Amerikaans toetje
Weekmenu
Zo, ik hoop dat ik je met dit weekmenu weer heb geïnspireerd om de hele week lekker te eten! Laat je het me weten als je iets hebt gemaakt uit het weekmenu? Vind ik leuk! En je kunt me ook helpen door op de sterretjes bij het recept te klikken als je het hebt gemaakt. Dan weet ik meteen of jullie het net zo lekker vinden als ikzelf, of dat ik nog een beetje moet sleutelen aan het recept. Dankjewel alvast!


Nog geen reacties