Zo leuk, laatst gaf een collega aan dat ze alle recepten uit het vorige weekmenu op haar kookplanning had gezet voor die week! Zo hoor ik het graag, want hoewel de weekmenu’s altijd goed bezocht worden, vraag ik me dan toch altijd af of jullie ze inderdaad gebruiken!
Laat het me dus vooral weten als je iets uit het weekmenu hebt gemaakt, of misschien wel het hele weekmenu gaat maken! Ik heb mijn best gedaan om weer een lekker en afwisselend menu voor je samen te stellen. Komt ‘ie!
Maandag – bobotie met sperziebonen
Dit recept maak ik al járen, het is echt zo’n klassieker die je steeds weer op tafel tovert. Bobotie is een Zuid-Afrikaans gerecht en misschien ken je het nog wel uit de beroemde ‘wereldgerechten’ serie. Daar heb ik het in ieder geval wel door leren kennen, maar je raad het al: zelfgemaakt is het véél lekkerder!
Deze heerlijke ovenschotel met gehakt en ei serveer je met kaneelrijst, een heerlijke combi.
Bobotie met gehakt en sperziebonen
Cooks in 50 Niveau: GemiddeldBobotie is een Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt & sperziebonen in een kruidig mengsel van kerrie en kaneel.
Dinsdag – spinaziequiche met oude kaas


Als ik de rest van mijn leven nog maar één quiche mocht eten, dan koos ik deze! Zonder twijfel. Hij is echt zó ontzettend lekker. Dat zie je ook wel aan de gemiddelde score die dit heerlijke recept krijgt.
Wat deze quiche zo lekker maakt, is de oude kaas én de royale hoeveelheid knoflook. Die geven echt barstensveel smaak aan het gerecht. En stiekem krijg je er ook nog een lekkere portie groenten mee binnen!
Spinaziequiche met oude kaas
Cooks in 60 Niveau: GemiddeldHeerlijke quiche met lekker veel knoflook en oude kaas. Lekker voor een dagje zonder vlees. Serveer er een groene salade bij.
Woensdag – pasta met spek en champignons


Een heerlijk bordje pasta: dat breekt zo lekker de week! Deze herfstige pasta zit vol met de smaken van het seizoen: champignons, spekjes…. En de kruidenkaas maakt het geheel heerlijk romig.
Dit kommetje comfort food staat snel op tafel, en zeker weten dat iedereen dit heerlijk vindt!
Pasta met spek, champignons en kruidenkaas
Cooks in 30 Niveau: EenvoudigDit pasta recept zorgt voor een kommetje comfort food! Romige pasta met kruidenroomkaas, spekjes en prei.
Donderdag – puntpaprika met geitenkaas


Een lekker en simpel recept dat in een handomdraai gemaakt is, dus perfect voor dagen waarop je geen zin hebt om te koken.
Dit is een erg licht en koolhydraatarm recept, dus mocht je het meer vullend willen maken: bak er dan bijvoorbeeld wat aardappeltjes bij.
Recept puntpaprika met geitenkaas en walnoten
Cooks in 30 Niveau: EenvoudigEen makkelijke maaltijdsalade met maar 6 ingrediënten, heerlijk en snel klaar!
Vrijdag – witvis met citroen-botersaus


Vrijdag, visdag! Zet vandaag eens een lekker stukje witvis van de visboer op tafel. Een stuk kabeljauw bijvoorbeeld, of scholletjes.
En maak dan deze súpersimpele maar erg lekkere saus erbij: een citroen-botersaus. Dat is ook precies wat het is: een eenvoudige saus op basis van boter en citroen. Doodeenvoudig, maar erg lekker bij je stukje vis.
Citroen-botersaus – lekker bij vis
Niveau: EenvoudigEen simpele saus die je in een handomdraai maakt: deze boter-citroensaus is erg lekker bij een stukje witvis.
Zaterdag – frikandelbroodjes


Zelf snackbroodjes maken is superleuk! Op mijn blog vind je inmiddels meerdere varianten en ze zijn allemaal erg populair!
Met deze zelfgemaakte frikandelbroodjes ga je ook zeker punten scoren. Ze zijn echt zó gemaakt en je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig. Altijd handig om in de vriezer te hebben en af te bakken wanneer je trek hebt in een lekkere snack!
Frikandelbroodjes maken – makkelijk recept
Niveau: EenvoudigZelf frikandelbroodjes maken is erg makkelijk. Met dit makkelijke recept maak je gelijk een lekkere voorraad, die je overigens goed kunt invriezen.
Zondag – appel speculaas toetje


Van dit toetje wordt echt iedereen blij! Zoete, gekarameliseerde stukjes appel, speculaasroom en koekkruimels. Dat is toch zalig? En het past echt bij de herfst.
Ook handig: je kunt de afzonderlijke elementen van dit appeltoetje al vooraf klaarmaken. Hoef je op het laatst alleen nog maar het toetje op te bouwen, lekker makkelijk!
Appel-speculaas toetje
Niveau: EenvoudigEen makkelijk winters toetje van gekarameliseerde appel met kaneelroom en speculaasbrokken.
Weekmenu
Zo, ik hoop dat ik je met dit weekmenu weer heb geïnspireerd om de hele week lekker te eten! Laat je het me weten als je iets hebt gemaakt uit het weekmenu? Vind ik leuk! En je kunt me ook helpen door op de sterretjes bij het recept te klikken als je het hebt gemaakt. Dan weet ik meteen of jullie het net zo lekker vinden als ikzelf, of dat ik nog een beetje moet sleutelen aan het recept. Dankjewel alvast!


1 Reactie
Mevrouw Niekje
24 oktober 2022 at 08:30Hoi Sandra, ik ben dol op weekmenu’s, lees ze graag!!. Ik maak nooit de recepten, maar het is wel een bron van inspiratie. Zo zie ik nu dat er een quiche in jouw menu staat, en dan denk ik “oh ja, quiche, kan ik ook weer eens maken” en dan zet ik het in mijn eigen planning. Ik heb een Excellsheet waar ik per jaar invul wat we eten. Soms plan ik een gerecht al weken vooruit, nu zet ik de quiche ergens eind november in het weekend op de planning. Ik doe dit al sinds 2008. Het verschil tussen toen en nu is heel groot, Toen 4x per week vlees, nu 2 x per maand!