Kook jij met een van te voren vastgesteld weekmenu? Of kijk je elke dag waar je trek in hebt? Zelf ga ik altijd voor de eerste optie, want dan hoef ik maar 1x per week naar de supermarkt voor de meeste boodschappen. Dit bespaart een hoop tijd én het is voordeliger. Ik houd namelijk in mijn planning alvast rekening met eventuele restjes en hoe ik die kan verwerken. Want no waste, daar gaan we voor!
In het weekmenu vind ik het belangrijk dat ik minimaal 1x per week vis eet, en dat er minimaal 1x per week geen vlees of vis op tafel komt tijdens de avondmaaltijd. Kortom: zo’n weekmenu maken is best een puzzel! Daarom help ik je daar een handje bij met deze rubriek! Vandaag is het tijd voor weekmenu nummer 6, met weer veel lekkers op de planning!
Maandag – ovenschotel met aubergine en gehakt
Een ovenschotel is altijd fijn: je snijd wat ingrediënten fijn, doet ze in een ovenschaal en de oven doet de rest van het werk. Dat is in deze ovenschotel met aubergine en gehakt ook het geval. Je maakt ‘m bijzonder door er het Marokkaanse kruidenmengsel ras el hanout aan toe te voegen, jum!
Dinsdag – omelet met wokgroenten en kip
Op dinsdag gaan we voor snel en makkelijk! Zet vandaag eens deze omelet op het menu, een leuk alternatief voor een wrap. Je vult hem met kip en wokgroenten, supersnel klaar en ontzettend lekker!
Woensdag – curry met kip en kokos
Als je van een beetje pittig houdt zit je met de curry ‘kuku paka’ oftewel kipcurry met kokos wel goed! En als je niet van pittig houdt, laat je de rode peper gewoon weg (of verwijder de zaden en zaadlijsten, dat scheelt al een hele hoop.
Donderdag – chili van zoete aardappel


Vegetarische curry
Ik ben dol op chili! Deze vegetarische chili is een topper: zoete aardappel, bonen, nachochips, guacemole… Zoveel lekkers bij elkaar!
Tip: kook vandaag alvast de rijst voor morgen, dan staat je sushibowl supersnel op tafel!
Vrijdag – sushibowl met zalm
Vrijdag, visdag! Omdat je aan het einde van de week misschien niet meer zo’n zin hebt om te koken, doen we vandaag lekker makkelijk met deze heerlijke sushibowl met zalm en edamame. Dit maaltje staat snel op tafel maar zit wel bomvol smaak.
Zaterdag – Oosterse tomatensoep
Zaterdag vind ik typisch zo’n dag om een soepje op tafel te zetten, lekker makkelijk na een – vaak toch wel drukke – dag. Deze Oosterse, romige tomatensoep met noodles vult goed. Stokbroodje erbij en klaar ben je!
Zondag – Spaghetti bolognese
Vandaag heb je misschien wel zin en tijd om wat langer in de keuken te staan. Maak eens een flinke pan bolognese-saus en serveer met pasta! Omdat het best even duurt om deze saus te maken, maak ik meteen wat extra porties om in te vriezen. Kun je er later een keer lekker snel van eten!
Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.
2 Reacties
Demi | StudioKOOK
28 augustus 2017 at 09:48Stuk voor stuk heerlijke gerechten!
Anne-Marie
25 augustus 2017 at 11:08Ik wil het wel, iets meer plannen. Maar in de praktijk gebeurt het niet. Omdat de week nooit verloopt zoals ik had gepland. Maar door jouw weekmenu heb ik wel besloten vanavond weer eens moussaka te maken!