Menu
weekmenu

Weekmenu #60

snijbiet shakshuka

Ik heb mijn best gedaan om weer een lekker nieuw weekmenu voor jullie samen te stellen! Ik begreep dat jullie vooral behoefte hebben aan snelle recepten voor doordeweeks, dus daar heb ik geprobeerd gehoor aan te geven.

En omdat de Sint inmiddels weer in het land is, maken we tijdens het weekend iets lekkers met speculaas!

Maandag – groene shakshuka

Shakshuka is heerlijk! Het is erg eenvoudig om te maken en er zijn talloze variaties op. Het originele recept maak je met tomaten, maar er bestaan ook veel recepten voor groene shakshuka.

Deze groene shakshuka maakte ik met snijbiet, maar als je dat niet kunt vinden vervang je het gewoon door spinazie. In ieder geval is dit een heerlijk en snel vegetarisch recept om dit weekmenu mee af te trappen!

Tip: bereid vandaag alvast de burgers voor, dan kun je morgen extra snel aan tafel!

Dinsdag – kipburgers

vitello tonnato burger

Deze vitello tonnato burgers zijn superlekker! Malse kipburgers met een topping van tonijnsaus en kappertjes. Met wat pickles en sla maak je er een heerlijk belegd broodje van. Serveer er eventueel nog een groene salade bij en je hebt een heerlijk en simpel maaltje.

Woensdag – pasta met rookworst

Pasta met rookworst
Spaghetti met rookworst

Toegegeven, het klinkt een beetje gek. Maar probeer deze pasta met rookworst gewoon een keer. Erg lekker, goed vullend én snel op tafel.

Donderdag – zalm met citroen

Lekker frisse zalmspiesjes met citroen
Zalmspiesjes

In mijn weekmenu’s probeer ik minimaal 1x per week een recept met vis op te nemen. Vandaag tip ik jullie deze gegrilde zalm met citroen.

Lekker makkelijk en zó klaar. Serveer met wat gebakken aardappeltjes en groenten en je hebt een makkelijke, smaakvolle maaltijd.

Vrijdag – loaded potatoes

loaded aardappels met kaas

Hoe lekker ziet dit er wel niet uit? Voor de vrijdag heb ik een heerlijk en snel fastfood recept voor je: loaded potatoes met kaassaus, chorizo en bosui.

Terwijl de aardappeltjes rustig in de pan liggen te bakken, bak je de chorizo uit en maak je de kaassaus. Met een kwartiertje kun je al aan tafel!

Zaterdag – baked oats met speculoos

koffie baked oats met speculoos

‘Baked oats’ oftewel: havermout uit de oven! Een prima basis voor allerlei lekkere variaties. Vandaag tip ik je deze versie: baked oats met koffie en speculoos. Ontbijten met koekjes mag ten slotte best in het weekend!

Zondag – gevuld speculaas

Gevuld speculaas maken

De Sint is weer in het land, dus tijd om lekkere dingen te bakken! Wat dacht je van een flinke portie gevuld speculaas? Lekker kruidige koek met een dikke laag amandelspijs ertussen, zie daar maar eens vanaf te blijven…

Weekmenu

Zo, ik hoop dat ik je met dit weekmenu weer heb geïnspireerd om de hele week lekker te eten! Laat je het me weten als je iets hebt gemaakt uit het weekmenu? Vind ik leuk! En je kunt me ook helpen door op de sterretjes bij het recept te klikken als je het hebt gemaakt. Dan weet ik meteen of jullie het net zo lekker vinden als ikzelf, of dat ik nog een beetje moet sleutelen aan het recept. Dankjewel alvast!

weekmenu 60

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter