Menu
weekmenu

Weekmenu 7 – quiche, wraps en risotto

Kook jij met een van te voren vastgesteld weekmenu? Of kijk je elke dag waar je trek in hebt? Zelf ga ik altijd voor de eerste optie, want dan hoef ik maar 1x per week naar de supermarkt voor de meeste boodschappen. Dit bespaart een hoop tijd én het is voordeliger. Ik houd namelijk in mijn planning alvast rekening met eventuele restjes en hoe ik die kan verwerken. Want no waste, daar gaan we voor!

In het weekmenu zorg ik er altijd voor dat je minimaal 1x vis eet, en dat er ook minstens 1x een vegetarisch gerecht op tafel komt tijdens de avondmaaltijd. Vandaag is het tijd voor weekmenu nummer 7. Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s.

Maandag – wraps met brie

We beginnen de week meteen met een Meatless Monday: geen vlees vandaag dus, maar een heerlijk verrassend gerecht. Een wrap met brie en chilisaus. Door de brie te bakken krijgt hij een heerlijk krokant korstje, een erg lekkere combinatie met de zoete chilisaus. (die je trouwens heel makkelijk zelf kunt maken, maar ik kan me voorstellen dat je op zo’n doordeweekse dag haast hebt, dus gebruik gerust kant en klare chilisaus).

Tip: wraps over? Maak er de volgende dag een lunch van. Een paar ideeën: wraps met tonijn en avocado of wraps met rauwe ham en mozzarella.

Dinsdag – noodles met garnalen

Woknoedels met garnalen

Noodles met garnalen zijn echt mijn go-to maaltje voor als ik niks in huis heb en geen zin heb om uitgebreid te koken. Het is erg handig om altijd een pak noodles in je voorraadkast te hebben, en een portie diepvriesgarnalen in je vriezer. Dan zet je heel snel een gezond maaltje op tafel. Wat groenten erbij, een lekkere dressing of woksaus, en je bent klaar.

Woensdag – mosterdsoep

Mosterdsoep

Mosterdsoep

Soep is een ideaal gerecht als je weet dat niet iedereen tegelijkertijd gaat eten. Je warmt het eenvoudig weer op zonder smaakverlies, en een broodje erbij en je bent klaar. Bovendien kun je er makkelijk een voedzame maaltijd van maken. Eerlijk is eerlijk, deze mosterdsoep met spekjes is eerder lekker dan heel voedzaam, maar ook dat mag best af en toe!

Donderdag – ovenschotel met spitskool

Ovenschotel met spitskool en gehakt

Spitskool ovenschotel

Een echt Hollands maaltje vandaag. Deze ovenschotel met spitskool en gehakt is een van de populairste recepten op mijn blog, en zeker nu we richting herfst gaan zie ik weer dat meer en meer mensen deze pagina bezoeken. Maak hem ook eens, het is een eenvoudig en voedzaam gerecht.

Vrijdag – quiche met chorizo en prei

Quiche met chorizo, tomaat en prei

Op vrijdag kiezen we voor makkelijk! Deze quiche met chorizo hoeft niet zo heel lang in de oven en qua voorbereidingstijd is het ook een snel recept. Wel zo fijn na een lange werkweek vind ik. Deze quiche heb ik inmiddels al meerdere keren gemaakt, het is echt mijn favoriet dankzij de hartige chorizo. En door de plakjes tomaat is het echt een plaatje om te zien!

Zaterdag – risotto met gerookte zalm en citroen

Citroenrisotto met gerookte zalm

Op zaterdag staat er altijd een viskraam bij ons in het dorp, dus als ik vis eet, is dat vaak op zaterdag. Deze citroenrisotto is het allerlekkerste met gerookte zalm van goede kwaliteit, dus haal deze het liefste bij de visboer. En je weet: in risotto gaat wijn en de regel is dat de kok alvast een glaasje van diezelfde wijn mag nemen bij het maken van het gerecht, je bent inmiddels hard aan het werk door de risotto steeds te moeten roeren ;-)

Zondag – flammkuchen met geitenkaas

Flammkuchen met geitenkaas, rauwe ham en vijgen

Op zondag heb ik óf heel veel zin om te koken en uitgebreid in de keuken te staan (en dan kies ik bijvoorbeeld een van mijn weekendgerechten), óf ik heb juist helemaal geen zin en maak iets lekker makkelijks. Als ik zo’n laatste bui heb, maak ik bijvoorbeeld een plaattaart of een flammkuchen. Deze flammkuchen met rauwe ham, geitenkaas en vijgen bijvoorbeeld. Staat in een handomdraai op tafel en zit bomvol smaak.

Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter