Kook jij met een van te voren vastgesteld weekmenu? Of kijk je elke dag waar je trek in hebt? Zelf ga ik altijd voor de eerste optie, want dan hoef ik maar 1x per week naar de supermarkt voor de meeste boodschappen. Dit bespaart een hoop tijd én het is voordeliger. Ik houd namelijk in mijn planning alvast rekening met eventuele restjes en hoe ik die kan verwerken. Want no waste, daar hou ik van!
In het weekmenu zorg ik er altijd voor dat je minimaal 1x vis eet, en dat er ook minstens 1x een vegetarisch gerecht op tafel komt tijdens de avondmaaltijd. Vandaag is het tijd voor weekmenu nummer 8. Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s.
Maandag – maiskoekjes met bacon
Eet jij wel eens mais? Ik eet het veel te weinig… Terwijl het heel lekker is! De zoete mais in deze maiskoekjes combineert heel goed met de zoute bacon en de frisse guacemole. Lekker!
Dinsdag – omelet met wokgroenten en kip


Omelet met kip
Een snelle maar toch voedzame maaltijd, dat is doordeweeks erg fijn. Zet eens deze omelet op tafel, gevuld met wokgroenten en kip. Lekker, licht en toch heel voedzaam.
Woensdag – gegrilde zalm
Op woensdag sport ik, dus dan eet ik graag een licht maaltje. Deze gegrilde zalm met citroen is daar perfect voor. De groene boontjes steken er mooi bij af! Een extra vullend gerecht maken? Gebakken aardappelpartjes zijn er heel lekker bij!
Donderdag – AVG’tje


Gebakken aardappeltjes
Lekker Hollands vandaag: kies een stukje vlees en groenten, en maak daar lekkere gebakken aardappels met gremolata bij. Gremolata is een mengsel van knoflook, peterselie, citroen en Parmezaanse kaas en geeft je eenvoudige aardappeltjes een echte smaakkick!
Vrijdag – kaasquiche
Vandaag kiezen we voor een dagje zonder vlees met deze kaasquiche. Is het geen plaatje? Ik vind het contrast met de tomaatjes en de salade zo mooi… En dan de smaak, goddelijk als je net zo’n kaaskop bent als ik! Dankzij het kant en klare bladerdeeg staat deze quiche ook nog eens relatief snel op tafel. Wel zo fijn op de vrijdag!
Zaterdag – moussaka
Op zaterdag heb je lekker de tijd om in de keuken te staan, dus we maken een lekkere ovenschotel vandaag. Een heerlijke Griekse moussaka om precies te zijn, met gehakt, aubergine en een frisse toplaag van ricotta.
Zondag – risotto met hazelnoten


Risotto met hazelnoten en paddenstoelen
We eindigen de week met een echt comfort gerecht met herfstige smaken: risotto met paddenstoelen en hazelnoten.
Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.
Nog geen reacties