Menu
weekmenu

Weekmenu 9: halloumi, paprikasoep en nachos

Weekmenu 9

Kook jij met een van te voren vastgesteld weekmenu? Of kijk je elke dag waar je trek in hebt? Zelf ga ik altijd voor de eerste optie, want dan hoef ik maar 1x per week naar de supermarkt voor de meeste boodschappen. Dit bespaart een hoop tijd én het is voordeliger. Ik houd namelijk in mijn planning alvast rekening met eventuele restjes en hoe ik die kan verwerken. Want no waste, daar hou ik van!

In mijn weekmenu’s zorg ik er altijd voor dat je minimaal 1x vis eet, en dat er ook minstens 1x een vegetarisch gerecht op tafel komt tijdens de avondmaaltijd. Vandaag is het alweer tijd voor weekmenu nummer 9. Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s.

Maandag – halloumi met groenten

We beginnen de week meteen met een MeatFree Monday! Een goede gewoonte die ik zelf nodig eens moet herintroduceren. In deze pakketjes zul je het vlees totaal niet missen, want de zoute halloumi en de kruidige groenten hebben lekker veel smaak. Snel maken dus, deze halloumi-pakketjes uit de oven.

Dinsdag – frittata met garnalen

Frittata met prei en garnalen

Frittata is iets wat ik veel te weinig maak. Eigenlijk is dat zonde, want het is zo’n fijn basisgerecht. Je kunt er alle kanten mee op én het is een ideaal gerecht om allerlei restjes in te verwerken. Groenten, kaas, restjes vlees… Deze versie is ook waanzinnig lekker: frittata met prei en garnalen.

Woensdag – pasta

Fusili met rauwe ham en champignons

Woensdag is bij mij vaak pasta-dag omdat ik dan sport. Vandaag kies ik voor deze fusili met champignons, die deels dezelfde ingrediënten bevat als de flammkuchen van vrijdag. Dat is handig, want dan hoef je geen restjes weg te gooien! Je kunt de ingrediënten van beiden trouwens ook eenvoudig vervangen: hou je meer van bacon? Gebruik dan bacon in de fusili (wel even uitbakken in een droge koekenpan). Meer een liefhebber van rauwe ham? Die kun je ook weer op de flammkuchen gebruiken (wel pas vijf minuten voor het einde van de oventijd op de flammkuchen doen).

Donderdag – paprikasoep

Pittige paprikasoep met tomaat

Met het herfstige weer krijg ik vaak zin in een lekkere kom soep. Jij ook? Probeer deze pittige paprikasoep eens. Zoals de naam al suggereert is dit een lekker pittig soepje (maar niet té pittig) waardoor je het hier zeker weten lekker warm van krijgt! Serveer er een lekker volkoren stokbrood met kruidenboter bij, en klaar ben je!

Vrijdag – flammkuchen

Flammkuchen met bacon en champignons

Op vrijdag hoeft het van mij nooit zo gezond. Maar wel lekker & makkelijk! En dat zit wel goed met deze flammkuchen die je maakt met kant en klaar deeg en topt met allerlei lekkere herfstige smaken: bacon, champignons, vijgen… Echt een aanrader!

Zaterdag – haricots verts

Haricots verts met spek

Bacon over van de flammkuchen van gisteren? Die kun je goed gebruiken om deze haricots verts met spek te maken. Normaal gebruik ik voor deze rolletjes ontbijtspek, maar met bacon gaat het ook prima. Serveer er een lekker stukje vlees bij en wat aardappeltjes (gebakken of gekookt, net wat je lekker vindt) en klaar ben je!

Zondag – nachos

Nachos met gehakt en zure room

Hmm, een gerecht om lekker met zijn allen van te genieten! Deze nachos met gehakt uit de oven zijn zo ongeveer het meest populaire recept op mijn blog en ik snap wel waarom. Wie vindt dit nu niet lekker? Een lading nachochips bedekt met gehakt, paprika en lekker veel kaas! En erbij natuurlijk homemade guacemole en zelfgemaakte chilisaus!

Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter