Menu
weekmenu

Weekmenu 3 – van mijn favoriete pasta tot asperges met gerookte zalm

Spruitjes uit de oven

Kook jij met een van te voren vastgesteld weekmenu? Of kijk je gewoon per dag waar je trek in hebt? Zelf ga ik voor de eerste optie, ik vind zelf dat hier veel voordelen aan zitten. Zo hoef ik maar 1x per week naar de supermarkt voor de meeste boodschappen. Dit spaart een hoop tijd uit én het is ook voordeliger. Ik houd namelijk in mijn planning alvast rekening met eventuele restjes en hoe ik die kan verwerken. Want no waste, daar gaan we voor!

In het weekmenu vind ik het belangrijk dat ik minimaal 1x per week vis eet, en dat er minimaal 1x per week geen vlees of vis op tafel komt tijdens de avondmaaltijd. Kortom: zo’n weekmenu maken is best een puzzel, maar wel een leuke! Maar misschien heb je wel helemaal geen tijd of geen zin om zelf zo’n menu samen te stellen. Kan ik me best voorstellen, dus daarom help ik je daar een handje bij met deze rubriek! Vandaag alweer het derde weekmenu met recepten van culi-sandra.nl

Maandag

Laten we de week direct goed beginnen met een ovenschotel bomvol groenten en zonder vlees op vis: spruitjes uit de oven met ahornsiroop en granaatappel. Eerlijk is eerlijk, ik ben zelf niet dol op spruitjes. Maar dankzij dit gerecht van Deliciously Ella ben ik ze toch gaan waarderen. In combinatie met zoete ahornsiroop en frisse granaatappel smaken spruitjes heel anders dan je misschien gewend bent. Gewoon proberen dus, ook al ben je geen spruitjesfan!

Dinsdag

asperges met botersaus

Het is asperge-tijd! Omdat je maar zo kort van dit witte goud kunt genieten zetten we vandaag lekker witte asperges met gerookte zalm en een eitje op tafel. Traditioneel combineer je witte asperges met ham, maar ik eet ze het allerliefst met gerookte zalm. Vind ik nét even wat meer smaak hebben en je krijgt er nog een portie gezonde vetten mee binnen ook. Het boter-mosterdsausje is misschien wat minder gezond maar wel heel erg lekker.

Woensdag

Orechiette met tomaten-courgette saus

Eén van mijn nieuwste recepten en meteen een favorietje: pasta met een rijkgevulde groentensaus. Woensdag is mijn vaste sportavond, dus dan vind ik pasta wel een fijne bodem. Dit recept staat vrij snel op tafel dus een lekker gerecht om de week mee doormidden te breken.

Donderdag

Fajitas met kip, paprika en guacemole

Als ik manlief vraag of hij nog iets specifieks wil eten in de komende week zijn er een paar antwoorden die ik kan verwachten: shoarma, nasi, of wraps! Meestal kies ik dan voor wraps, want die horen ook tot mijn favoriete gerechten. Ze zijn supersnel klaar, je kunt er alle kanten mee op en – afhankelijk van de vulling die je kiest – ze zijn meestal ook best gezond. Zeker als je net als ik altijd voor de ‘whole wheat’ tortilla’s kiest. Deze wraps met kip en guacemole zijn ook gezond, lekker veel groente, magere kip… Echt een aanrader!

Tip: tortillawraps over? Je maakt er de volgende dag nog een heerlijke lunch mee. Zelf besmeer ik ze daarvoor het liefst met zure room & pesto, en vervolgens beleg ik ze met wat veldsla, rauwe ham, gerookte kip en avocado. Eventueel kun je er ook nog wat stukjes mango op doen. Superlekker!

Vrijdag

Pizza met champignons

Vrijdag = cheatdag! Vandaag gaan we voor lekker makkelijk: pizza! Nu is dat niet persé makkelijk als je het deeg zelf maakt, maar omdat het vrijdag is gaan we voor een kant en klare bodem uit de supermarkt. Recept pizza met champignons.

Zaterdag

Curry kip kokos

Met deze curry sta je wel eventjes in de koken maar dat is niet erg, het is zaterdag! Ik kreeg het recept ooit van een oud-collega en maak ‘m nog steeds regelmatig. Deze curry met kip en kokos is namelijk lekker pittig maar toch lekker zacht en romig dankzij de kokosmelk. Aanradertje!

Zondag

De foto is niet de beste maar geloof me, dit is zo lekker! Ik heb sowieso een zwak voor de combinatie van biefstuk en paddenstoelen maar met wat pancetta erbij maak je er helemaal een feestje van. En dat mag best op de zondag! Deze stoofschotel met biefstuk serveer je met aardappelpuree of rijst. Of wat dacht je van een lekkere portie frietjes erbij?

2 Reacties

 • Nicole
  6 mei 2017 at 11:37

  Wat staan hier lekkere dingen tussen, krijg hier inspiratie van. Vooral de wraps lijken me erg lekker :)

  Reply
  • Sandra
   6 mei 2017 at 17:54

   Wat leuk om te horen Nicole, dankjewel! En jaaa, de wraps zijn heel lekker!

   Reply

Laat een reactie achter