Volg culi-sandra.nl op:
Wentelteefsticks met kaneelsuiker en appel

Wentelteefsticks met kaneelsuiker en appel

Gewone wentelteefjes zijn al super lekker, maar wat dacht je van deze wentelteefsticks? Die zien er nog net even wat feestelijker uit dan gewone wentelteefjes, en doordat je het brood in stukken snijdt in plaats van de boterhammen in hun geheel in de pan te doen, heb je meer knapperige randjes aan je wentelteefsticks. Klinkt goed toch? De wentelteefsticks worden extra lekker als je ze meteen na het bakken door de kaneelsuiker wentelt, en er gebakken appel bij serveert. Dat deed ik dan ook! Hieronder vind je het simpele recept voor deze heerlijke wentelteefsticks. Een leuk en lekker ontbijt voor in het weekend!

Recept wentelteefsticks met kaneelsuiker

Voor 2 personen

  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 4-6 witte boterhammen (liefst niet al te vers meer)
  • 2 appels
  • 4 el suiker
  • 4 tl kaneel
  • flinke klont boter

Zo maak je de wentelteefjes met kaneelsuiker & appel

  • Klop de eieren in een diep bord los met de melk.
  • Snijd de witte boterhammen in soldaatjes, ik haalde 4 sticks uit 1 boterham.
  • Leg de broodsticks in het ei-melkmengsel. Draai ze na een minuutje om. Snijd ondertussen de appel in stukjes.
  • Doe de stukjes appel samen met een klont boter in een pannetje. Laat op een zacht vuurtje bakken en ga nu aan de slag met de wentelteefjes.
  • Verhit een klont boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes per twee aan beide kanten bruin, dit duurt ongeveer vijf minuten.
  • Zet ondertussen een schaaltje neer met een platte bodem en meng daarin de suiker en de kaneel door elkaar.
  • Haal de wentelteefsticks aan beide kanten door de kaneelsuiker, schik ze op een bord en serveer met de gebakken appels en de rest van de kaneelsuiker.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter