lunch salades

Rode koolsalade met appel en wortel

Rode koolsalade

Eet jij genoeg groente? Ik niet… En eerlijk is eerlijk, 250 gram groente per dag naar binnen werken (want dat is namelijk tegenwoordig de richtlijn van het voedingscentrum) valt ook niet mee. Ik schreef al eerder een artikel met tips om meer groente te eten. Eén van die tips was het eten van een salade als lunch. Met deze rode koolsalade krijg je in ieder geval al een fijne portie groenten binnen: 100 gram rode kool en 50 gram wortel. Kijk, dan komt die 250 gram al een stuk dichterbij! Rodekool is heerlijk in combinatie met appel, en daarom deed ik ook nog wat appel in deze rode koolsalade. Een eenvoudige dressing van olijfolie, appelazijn en honing erbij, een handje pittenmix, en klaar is je rode koolsalade! Deze salade doet het goed als lunch, maar je zou ‘m ook als bijgerecht kunnen serveren.

Meeneemlunch

Deze lunchsalade kun je heel goed thuis maken en meenemen, bijvoorbeeld naar je werk of onderweg. De dressing zou ik er dan alvast goed doorroeren, dat gaat de verkleuring van de appel een beetje tegen (hoewel je het er niet helemaal mee voorkomt, maar de rode koolsalade zal er niet minder om smaken!)

Recept rode koolsalade met appel en wortel

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: SaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

211

kcal

Een gezonde lunchsalade vol groenten en fruit: rode koolsalade met wortel en appel. Deze salade is zo gemaakt en daarom ook geschikt om te maken op het werk.

Ingrediënten

  • 100 gr rode kool (vers of voorgesneden)

  • 50 gr geraspte wortel (vers of voorgesneden)

  • 0,5 appel

  • 1 tl olijfolie

  • 1 tl appelazijn

  • 1 tl honing

  • 1 takje verse tijm

  • 2 el pittenmix

Bereiding rode kool salade

  • Meng de reepjes rode kool en wortel door elkaar.
  • Snijd de halve appel in heel fijne reepjes en meng deze door de salade.
  • Maak een dressing van de olijfolie, appelazijn, honing en de tijmblaadjes en meng deze door de rode koolsalade. Garneer de salade met de pittenmix.
  • Breng de rode koolsalade eventueel nog verder op smaak met wat peper & zout.

Opmerkingen

  • Voor de afwisseling vervang ik de appel ook wel eens door wat verkruimelde feta. De dressing laat ik dan weg, in plaats daarvan gebruik olijfolie, peper, zout en oregano om de rode koolsalade op smaak te brengen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten