Eet jij genoeg groente? Ik niet… En eerlijk is eerlijk, 250 gram groente per dag naar binnen werken (want dat is namelijk tegenwoordig de richtlijn van het voedingscentrum) valt ook niet mee. Ik schreef al eerder een artikel met tips om meer groente te eten. Eén van die tips was het eten van een salade als lunch. Met deze rode koolsalade krijg je in ieder geval al een fijne portie groenten binnen: 100 gram rode kool en 50 gram wortel. Kijk, dan komt die 250 gram al een stuk dichterbij! Rodekool is heerlijk in combinatie met appel, en daarom deed ik ook nog wat appel in deze rode koolsalade. Een eenvoudige dressing van olijfolie, appelazijn en honing erbij, een handje pittenmix, en klaar is je rode koolsalade! Deze salade doet het goed als lunch, maar je zou ‘m ook als bijgerecht kunnen serveren.
Meeneemlunch
Deze lunchsalade kun je heel goed thuis maken en meenemen, bijvoorbeeld naar je werk of onderweg. De dressing zou ik er dan alvast goed doorroeren, dat gaat de verkleuring van de appel een beetje tegen (hoewel je het er niet helemaal mee voorkomt, maar de rode koolsalade zal er niet minder om smaken!)


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties