lunch salades

Salade met gerookte kip, avocado en mozzarella

Salade met gerookte kip, avocado en mozzarella

Deze salade met gerookte kip, avocado, mozzarella en tomaat is echt mijn go-to recept als ik even geen inspiratie heb. Hij is simpel te maken, je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en hij zit bomvol smaak. Hou ik van! Ik zet deze salade dan ook vaak op tafel. Meestal als lunch in het weekend, maar ook als werklunch doet deze salade het goed. Je kunt hem ook op het werk snel in elkaar flansen en reken maar dat je jaloerse blikken krijgt van je collega’s als je met dit bordje lekkers aanschuift in de kantine! De rokerige smaak van de kip, de romige mozzarella & avocado, frisse tomaat én natuurlijk de kruidige basilicum vormen echt een waanzinnig goede combinatie.

Lunchsalade met veel groenten

Ook fijn: met zo’n salade krijg je meteen een flinke portie groenten binnen. Alleen met de tomaatjes zit je al op de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Mooi meegenomen toch?

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere salade recepten.

Salade met gerookte kip, avocado en mozzarella

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: SaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

457

kcal

Een makkelijke, snelle lunchsalade met veel groenten: salade met gerookte kip, avocado, mozzarella en tomaat.

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte kipfilet

  • 1 bol mozzarella

  • 1 avocado

  • 250 gr kerstomaatjes

  • 1 handje basilicumblaadjes

  • 1 el olijfolie extra vierge

  • peper

Bereiding

  • Snijd de kipfilet fijn en scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de avocado in stukjes. Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Verdeel alle ingrediënten over twee borden en besprenkel met extra vierge olijfolie. Maal nog wat peper over de salade.
  • Scheur of snijd de basilicum grof en bestrooi de gerookte kip salade ermee.

Opmerkingen

  • Tip: maak je deze salade voor 1 persoon en hou je dus een halve avocado over? Laat de pit in de halve avocado zitten en besprenkel met citroensap. Bewaar in een boterhamzakje in de koelkast. Op deze manier wordt je avocado niet bruin!

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten