lunch salades

Salade met gerookte kip, avocado en mozzarella

Salade met gerookte kip, avocado en mozzarella

Deze salade met gerookte kip, avocado, mozzarella en tomaat is echt mijn go-to recept als ik even geen inspiratie heb. Hij is simpel te maken, je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en hij zit bomvol smaak. Hou ik van! Ik zet deze salade dan ook vaak op tafel. Meestal als lunch in het weekend, maar ook als werklunch doet deze salade het goed. Je kunt hem ook op het werk snel in elkaar flansen en reken maar dat je jaloerse blikken krijgt van je collega’s als je met dit bordje lekkers aanschuift in de kantine! De rokerige smaak van de kip, de romige mozzarella & avocado, frisse tomaat én natuurlijk de kruidige basilicum vormen echt een waanzinnig goede combinatie.

Lunchsalade met veel groenten

Ook fijn: met zo’n salade krijg je meteen een flinke portie groenten binnen. Alleen met de tomaatjes zit je al op de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Mooi meegenomen toch?

Recept salade met gerookte kip, avocado, mozzarella en tomaat

Voor 2 personen

  • 150 gr gerookte kipfilet
  • 1 bol mozzarella
  • 1 avocado
  • 250 gr kerstomaatjes
  • handje basilicumblaadjes
  • Olijfolie (extra vierge)
  • peper

Zo maak je de salade met gerookte kip, avocado, mozzarella en tomaat

Snijd de kipfilet fijn en scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de avocado in stukjes. Was de tomaatjes en halveer ze.

Verdeel alle ingrediënten over twee borden en besprenkel met extra vierge olijfolie. Maal nog wat peper over de salade. Scheur of snijd de basilicum grof en bestrooi de gerookte kip salade ermee.

Tip: maak je deze salade voor 1 persoon en hou je dus een halve avocado over? Laat de pit in de halve avocado zitten en besprenkel met citroensap. Bewaar in een boterhamzakje in de koelkast. Op deze manier wordt je avocado niet bruin!

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere salade recepten.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten