lunch salades

Salade met kikkererwten, rode biet en feta

Salade met kikkererwten en rode biet

Deze salade met kikkererwten ontstond eigenlijk bij toeval. Ik had nog een restje kikkererwten over van een heerlijke curry. In de koelkast lagen ook nog wat rode bietjes. Ik besloot deze twee te combineren met feta, en dat bleek een prima combinatie! Je kunt de feta trouwens ook prima vervangen door geitenkaas, dat is ook erg lekker weet ik uit ervaring!

Werklunch

Er gaat niets boven een snelle, gezonde én lekkere lunch toch? Om die op het werk klaar te maken, valt niet altijd mee. Maar deze salade kun je heel goed van te voren thuis klaarmaken en meenemen naar je werk. Ik zou dan wel de rode biet even apart houden, anders wordt de hele salade rood. Neem het liefste ook de dressing mee in een apart bakje, dan blijft de sla lekker fris.

Recept salade met kikkererwten, rode biet en feta

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: SaladeDifficulty: Snel klaar
Voor

2

personen
Bereidingstijd

10

minutes
Calorieën

379

kcal

Een rijkgevulde lunchsalade met veel groenten & peulvruchten.

Ingrediënten

  • 75 gr sla naar keuze

  • 130 gr kikkererwten (klein blikje)

  • 1 rode biet (gekookt)

  • 100 gr feta of geitenkaas

  • 2 el olijfolie

  • 2 tl balsamico-azijn

  • gedroogde oregano, peper en zout

Bereiding kikkererwten salade

  • Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd ondertussen de rode biet in stukjes en verbrokkel de feta of geitenkaas.
  • Verdeel de sla over een bord en verdeel de kikkererwten, rode biet en de kaas over de salade.
  • Maak een dressing van de olijfolie, azijn, oregano, peper en zout en sprenkel deze over de salade.

Opmerkingen

  • No waste tip: gooi het vocht van de kikkererwten niet weg. Van deze ‘aquafaba’ kun je vegan meringue maken! Gebruik de volgende verhouding: 30 ml vocht en 50 gr suiker. Bak ze 2 uur op 100 graden.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Atie

    Goed idee Sandra, kan ik eens wat anders maken met rode bieten!

    6 januari 2020 at 09:51
  • Reactie achterlaten