Menu
lunch / salades

Salade met kikkererwten, rode biet en feta

Salade met kikkererwten en rode biet

Deze salade met kikkererwten ontstond eigenlijk bij toeval. Ik had nog een restje kikkererwten over van een lekkere curry. In de koelkast lagen ook nog wat rode bietjes. Ik besloot deze twee te combineren met feta, en dat bleek een prima combinatie!

Werklunch

Er gaat niets boven een snelle, gezonde én lekkere lunch toch? Om die op het werk klaar te maken, valt niet altijd mee. Maar deze salade kun je heel goed van te voren thuis klaarmaken en meenemen naar je werk. Ik zou dan wel de rode biet even apart houden, anders wordt de hele salade rood. Neem het liefste ook de dressing mee in een apart bakje, dan blijft de sla lekker fris.

Bekijk hier al mijn werklunch recepten voor meer inspiratie!

Variatietips voor deze kikkererwten salade

  • Vervang de feta eens door geitenkaas, dat is ook erg lekker weet ik uit ervaring!
  • Je kunt wat honing toevoegen aan de dressing voor een lekker zoetje

Recept salade met kikkererwten, rode biet en feta

5 from 2 stemmen
Gang: LunchKeuken: SaladeNiveau: Snel klaar
Voor

2

personen
Bereidingstijd

10

minutes
Calorieën

379

kcal

Een rijkgevulde lunchsalade met veel groenten & peulvruchten.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 75 gr 75 sla naar keuze

  • 130 gr 130 kikkererwten (klein blikje)

  • 1 1 rode biet (gekookt)

  • 100 gr 100 feta of geitenkaas

  • 2 el 2 olijfolie

  • 2 tl 2 balsamico-azijn

  • gedroogde oregano, peper en zout

Bereiding kikkererwten salade

  • Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd ondertussen de rode biet in stukjes en verbrokkel de feta of geitenkaas.
  • Verdeel de sla over een bord en verdeel de kikkererwten, rode biet en de kaas over de salade.
  • Maak een dressing van de olijfolie, azijn, oregano, peper en zout en sprenkel deze over de salade.

Opmerkingen

  • No waste tip: gooi het vocht van de kikkererwten niet weg. Van deze ‘aquafaba’ kun je vegan meringue maken! Gebruik de volgende verhouding: 30 ml vocht en 50 gr suiker. Bak ze 2 uur op 100 graden.
Recept kikkererwten salade

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

  • Atie
    6 januari 2020 at 09:51

    Goed idee Sandra, kan ik eens wat anders maken met rode bieten!

    Reply

Laat een reactie achter