Menu
hersenspinsels

What’s in my kitchen

What's in my kitchen

Op het blog van Lekker eten met Linda kwam ik in aanraking met de ‘what’s in my kitchen’ tag van het blog mindyourfeed.nl Tags vind ik altijd erg leuk om in te vullen, dus ik neem jullie vandaag mee voor een kijkje in mijn keuken!

1. Hoe ziet mijn keuken eruit?

Toen manlief en ik gingen samenwonen, hebben we onze woning flink verbouwd. Er moest dan ook een nieuwe keuken in, vervelend! Resultaat is een keuken die precies geworden is zoals we wilden, (al had hij best iets groter gemogen!) een lekker cleane keuken met crèmewitte kastjes en een donker aanrechtblad.

2. Wat staat er op mijn aanrecht?

Ik probeer mijn aanrecht zo leeg mogelijk te houden want ik heb maar een beperkte werkruimte op mijn aanrechtblad. Maar ja, aan sommige dingen ontkom je niet. Wat er staat: afwasspullen, messenblog, een paar soorten olie, broodtrommel, koffiezet-apparaat, mijn waterkoker en mijn snijplanken.

3. Welke apparatuur is er verder nog in de keuken?

Natuurlijk een grote koelkast en een vriezer met drie lades. Een vier-pits gasfornuis, oven en een magnetron. Valt best mee toch?

4 Handige hulpjes?

Jaa, onmisbaar! Toen ik wegging bij mijn vorige baan kreeg ik een fantastische messenset cadeau, hier ben ik nog elke dag zo blij mee! Ook heb ik pas een paar maanden geleden de dunschiller ontdekt, wat een waanzinnig apparaat! Ik schil er tegenwoordig echt alles mee, van courgette tot wortels. En omdat ik vaak recepten gebruik voor koken en vooral bakken, vind ik mijn keukenweegschaal ook echt onmisbaar.

5. Bovenkastjes of planken?

Kastjes! Ik kan niet goed tegen rommel dus wist bij het uitzoeken van de keuken meteen dat er alleen maar kastjes mochten komen. (dat wil trouwens niet zeggen dat het in de kastjes geen enorme bende is…)

6. What’s in my fridge?

Ik ben zo blij met onze lekker ruime koelkast! De groentelades zijn standaard gevuld met bier (…) en verder staat er altijd wat frisdrank, vruchtensapjes en melk koud (zowel gewone als amandelmelk). Ook wat sauzen (mayonaise, ketchup…) en andere smaakmakers (pesto, Parmezaanse kaas) staan altijd in de koelkast. Verder: altijd eieren en roomboter (voor als ik een bak-aanval heb) en wat broodbeleg.

7. What’s in my freezer?

Ohhhh waar moet ik beginnen? Die drie laatjes in de keuken waren al heel snel niet genoeg dus sinds een paar jaar hebben wij een vriezer van – geloof ik – 120 liter op de zolder staan. Echt zó fijn! Hier kan ik altijd mijn Koop een Koe vlees in kwijt, brood heb ik altijd op voorraad en heel veel soorten diepvriesgroenten en -fruit. Evenals bladerdeeg, diepvries-vis en wat frituursnacks. Daarnaast ben ik de koningin van het invriezen van restjes. Zo liggen er op dit moment een halve cheesecake, appeltaart, gewone cake en courgette-cake in de vriezer. Een restje saus, tomatensaus, ingevroren verse kruiden…

8. En wat in de voorraadkast?

Natuurlijk de standaard bloem / rijst / suiker / pasta en ontzettend veel kruiden en specerijen. Afbakbrood, wraps en pitabroodjes heb ik ook altijd op voorraad. Qua blikvoer hou ik het bij linzen, tomatenblokjes en knakworstjes (een van mijn guilty pleasures). Verder nog wat verse groenten en smaakmakers, zoals aardappels, uien, gember en knoflook.

9. Hoe vaak ben ik in de keuken te vinden?

Dagelijks! Vooral in het weekend probeer ik tijd te maken om nieuwe recepten uit te proberen maar ook doordeweeks ben ik elke dag in de keuken te vinden. Eigenlijk ben ik degene die altijd kookt en dat vind ik helemaal niet erg!

10. Wat zou ik nog anders willen in mijn keuken?

Dat is niet moeilijk: meer ruimte. En als die ruimte er dan is, ook graag een KitchenAid erbij!

2 Reacties

 • Anne-Marie
  7 september 2015 at 13:52

  Leuk om op deze manier even bij je binnen te gluren!

  Reply
 • Eef
  5 september 2015 at 12:22

  Echt een mooie keuken heb je Sandra. Ik heb het liefst ook zo veel mogelijk kastjes veel handiger ;) Leuke tag om te lezen!

  Reply

Laat een reactie achter