desserts

Whisky-ijs met bacon en karamel

Whisky roomijs met bacon karamel crunch

Whisky-ijs met bacon en karamel, die titel heb je waarschijnlijk drie keer moeten lezen of niet? Whisky-ijs??? Met BACON??? Jep! De smaak van de whisky is heel subtiel aanwezig. Bij de eerste hap proef je hem wel even, maar bij volgende happen geeft de whisky gewoon een heel subtiel bijsmaakje aan het romige slagroomijs. Echt heel lekker. En dan de bacon-karamel crunch. Man, goddelijk gewoon!

Miljuschka’s Food Trucks

Dit recept vond ik in het fantastische kookboek Miljuschka’s Food Trucks en het is zo fantastisch lekker dat ik het gewoon met jullie moét delen. Weet je, ik ga hier verder geen woorden aan vuilmaken. Dit moet je gewoon lekker gaan maken!

Whisky-ijs met bacon en karamel

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: IJsDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

10

porties
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

537

kcal
Afkoelen

6

uur

Een bijzonder toetje of tussendoortje: romige ijs met een hint van whisky en stukjes bacon-karamelcrunch.

Ingrediënten

  • Voor de bacon-karamelcrunch
  • 10 plakken bacon

  • 200 gr kristalsuiker

  • 1 el roomboter (op kamertemperatuur

  • 0,5 tl baking soda

  • Voor het whisky-ijs
  • 1 liter slagroom

  • 1 blik gecondenseerde melk

  • 4 el whisky

Bereiding

  • Maak eerst de bacon-karamel crunch: Bak de bacon krokant uit in een koekenpan en laat goed uitlekken op keukenpapier. Hak de bacon vervolgens fijn.
  • Verwarm de suiker ongeveer vijf minuten in een steelpan met een dikke bodem tot hij een lichtbruine kleur krijgt. Haal de suiker van het vuur (pas op: heet!) en roer de boter en baking soda erdoor (het begint te bruisen!) Spatel de fijngehakte bacon er voorzichtig door.
  • Giet dit mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat en laat in een kwartier hard worden. Sla de karamelplak dan kapot met een deegroller. Het is het lekkerste om een mengsel van zowel fijne als grove stukjes bacon-crunch over te houden.
  • Maak dan het whisky-roomijs: Klop de slagroom lobbig met de gecondenseerde melk. Het is het makkelijkste om dit met de mixer te doen. Roer er de whisky door en blijf kloppen tot er zachte pieken beginnen te ontstaan.
  • Spatel voorzichtig het grootste deel van de bacon-crunch doorheen (houdt ook wat achter voor de garnering) en giet het mengsel in een grote afsluitbare bak. Zet de bak minimaal 6 uur (maar een nacht mag ook) in de vriezer).
  • Serveer het ijs met een garnering van bacon-crunch.

Opmerkingen

  • Het whisky-ijs is in de vriezer heel lang houdbaar, enkele maanden.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Lianne

    Ik zie het inderdaad steeds vaker voorbij komen. Zoetigheid met bacon. Het lijkt mij leuk om zelf ook een keer iets daarmee te maken. :)

    23 augustus 2017 at 13:28
  • Reactie achterlaten