Whisky-ijs met bacon en karamel, die titel heb je waarschijnlijk drie keer moeten lezen of niet? Whisky-ijs??? Met BACON??? Jep! De smaak van de whisky is heel subtiel aanwezig. Bij de eerste hap proef je hem wel even, maar bij volgende happen geeft de whisky gewoon een heel subtiel bijsmaakje aan het romige slagroomijs. Echt heel lekker. En dan de bacon-karamel crunch. Man, goddelijk gewoon!
IJs zonder ijsmachine
Extra fijn: om dit whisky-ijs met bacon te maken, heb je geen ijsmachine nodig. Je maakt simpelweg een romig mengsel door de slagroom op te kloppen met gecondenseerde melk. Dit is de basis van het ijs.
Vervolgens meng je er de smaakmakers door en vries je het geheel in. Geen ijsmachine nodig dus voor dit recept!
Als je meer ijs recepten zonder ijsmachine wilt hebben, dan kan ik ook dit chocolate chip cookie dough ijs en deze ijstaart met aardbeien van harte aanbevelen!
Kleine porties invriezen
Om het ijs schepbaar te maken, is het handig om het een kwartiertje voor het serveren uit de vriezer te halen. Let wel op: als je het vervolgens weer invriest, heb je grote kans dat er ijskristallen op het ijs komen, en dat maakt het wel minder lekker. Ik raad dan ook aan om óf dit whisky-ijs in 1x op te eten, of het in kleinere porties in te vriezen. Zo heb je altijd lekker ‘vers’ ijs!
Miljuschka’s Food Trucks
Dit recept vond ik in het fantastische kookboek Miljuschka’s Food Trucks en het is zo fantastisch lekker dat ik het gewoon met jullie moét delen. Weet je, ik ga hier verder geen woorden aan vuilmaken. Dit moet je gewoon lekker gaan maken!
Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
Lianne
23 augustus 2017 at 13:28Ik zie het inderdaad steeds vaker voorbij komen. Zoetigheid met bacon. Het lijkt mij leuk om zelf ook een keer iets daarmee te maken. :)