desserts

Whisky-ijs met bacon en karamel

Whisky roomijs met bacon karamel crunch

Whisky-ijs met bacon en karamel, die titel heb je waarschijnlijk drie keer moeten lezen of niet? Whisky-ijs??? Met BACON??? Jep! Dit recept vond ik in het fantastische kookboek Miljuschka’s Food Trucks en het is zo fantastisch lekker dat ik het gewoon met jullie moét delen. De smaak van de whisky is heel subtiel aanwezig. Bij de eerste hap denk je ‘wow’ maar bij volgende happen geeft de whisky gewoon een heel subtiel bijsmaakje aan het romige slagroomijs. Echt heel lekker. En dan de bacon-karamel crunch. Man, goddelijk gewoon! Weet je, ik ga hier verder geen woorden aan vuilmaken. Dit moet je gewoon lekker gaan maken!

Recept whisky-ijs met bacon en karamel (voor 8-10 porties)

Ingrediënten bacon-karamel crunch

  • 10 plakken bacon
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 el roomboter op kamertemperatuur
  • 1/2 tl baking soda

Ingrediënten whisky-ijs

  • 1 liter slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 el whisky

Zo maak je whisky-ijs met bacon en karamel

  • Maak eerst de bacon-karamel crunch: Bak de bacon krokant uit in een koekenpan en laat goed uitlekken op keukenpapier. Hak de bacon vervolgens fijn.
  • Verwarm de suiker ongeveer vijf minuten in een steelpan met een dikke bodem tot hij een lichtbruine kleur krijgt. Haal de suiker van het vuur (pas op: heet!) en roer de boter en baking soda erdoor (het begint te bruisen!) Spatel de fijngehakte bacon er voorzichtig door.
  • Giet dit mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat en laat in een kwartier hard worden. Sla de karamelplak dan kapot met een deegroller. Het is het lekkerste om een mengsel van zowel fijne als grove stukjes bacon-crunch over te houden.
  • Maak dan het whisky-roomijs: Klop de slagroom loppig met de gecondenseerde melk. Het is het makkelijkste om dit met de mixer te doen. Roer er de whisky door en blijf kloppen tot er zachte pieken beginnen te ontstaan.
  • Spatel voorzichtig het grootste deel van de bacon-crunch doorheen (houdt ook wat achter voor de garnering) en giet het mengsel in een grote afsluitbare bak. Zet de bak minimaal 6 uur (maar een nacht mag ook) in de vriezer).
  • Serveer het ijs met een garnering van bacon-crunch.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Lianne

    Ik zie het inderdaad steeds vaker voorbij komen. Zoetigheid met bacon. Het lijkt mij leuk om zelf ook een keer iets daarmee te maken. :)

    23 augustus 2017 at 13:28
  • Reactie achterlaten