Menu
hersenspinsels

Win een suikerspin machine!

suikerspin

Als je mij een beetje volgt, heb je vast wel gezien dat mijn blog dit jaar maar liefst 10 jaar bestaat. Een mega mijlpaal en dat vier ik het hele jaar met toffe acties.

In de test: suikerspin machine

En nu heb ik wel iets heel leuks, je kunt een suikerspin machine winnen! Van debestekeukenmachine.nl mocht ik een suikerspin machine testen én ik mag er ook eentje weggeven, hoe leuk is dat?

Toen de doos werd bezorgd werd onze dreumes van twee meteen enthousiast én hij leerde een nieuw woord: suikerspin! Omdat ik té nieuwsgierig was, werd het apparaat nog diezelfde avond in elkaar gezet (kwestie van de kom op de machine klikken, dus dat was echt zo gepiept.

retro suikerspin machine

Er zit een duidelijke handleiding bij het apparaat, dus het kan haast niet misgaan. In de basis komt het hier op neer:

  • Laat het apparaat opwarmen, dit duurt enkele minuten
  • Strooi een lepel suiker in het midden van de machine
  • Even wachten tot er suikerdraden beginnen te vormen, en dan is het draaien maar met het stokje!

Ik moest een paar keer oefenen, maar mijn suikerspinnen werden steeds mooier en groter. Een kleine tip die voor mij goed werkte: steek het stokje niet ín de machine, maar houdt hem er iets boven. De warme lucht uit de machine blaast de suikerdraden omhoog, waardoor je ze net boven de rand van de machine juist makkelijker op het stokje kunt rollen.

In een blogpost is dit een beetje lastig uit te leggen, op mijn Instagram-account laat ik je zien hoe het werkt!

Gekleurde suikerspinnen maken

Misschien ook leuk om te weten: met gewone witte kristalsuiker maak je uiteraard een witte suikerspin, maar ik heb ook geprobeerd om roze suikerspinnen te maken. Dat was ook heel makkelijk: ik mengde enkele druppels rode kleurstof door een lepel suiker en liet dit goed opdrogen. Zo kun je suikerspinnen in alle kleuren van de regenboog maken!

Wil jij ook een suikerspin machine winnen?

Zo’n machine is echt geweldig als je bijvoorbeeld een kinderfeestje of een leuk themafeestje gaat organiseren. Maar ook voor ‘zomaar’ is het onwijs leuk. De machine is zó klaar voor gebruik en je kunt hem ook weer heel makkelijk schoonmaken. Kwestie van de kunststof kom eventjes onder de warme kraan houden.

Wil jij kans maken op zo’n toffe Gadgy Retro suikerspin machine? Bekijk de post over de winactie op mijn Instagram-account of mijn Facebook-account. Daar lees je alles over de actie en hoe je mee kunt doen. Succes!

1 Reactie

  • Karin Postma
    27 maart 2023 at 17:34

    Leuk artikel, Sandra!

    Reply

Laat een reactie achter