Menu
lunch

Witlof salade met peer en blauwe kaas

witlofsalade met blauwe kaas

Deze witlof salade met peer en blauwe kaas is top! Het bittere van de witlof laat zich heel goed combineren met zoet fruit, zoals peer. En dan nog wat sterke smaken erbij (blauwe kaas en walnoten) en je hebt een heerlijke salade.

Witlofsalade met blauwe kaas

Witlof is een zalige groente. Je kunt hem koken, er witlof uit de oven mee maken, maar je kunt ‘m ook heel goed rauw eten. Lekker om witlofstamppot mee te maken, óf witlofsalade!

Deze salade is erg lekker als lunch, maar je zou ‘m ook als bijgerecht kunnen serveren.

Restjesrecept

witlofsalade met blauwe kaas

Geloof het of niet, maar dit witlofsalade recept is ontstaan uit allemaal restjes! Ik heb wel vaker dat ik net teveel witlof heb gekocht, en een stronkje overhoudt na het koken. En van één stronkje per persoon kun je heel goed een salade maken.

Deze witlofsalade met peer en blauwe kaas natuurlijk, maar je kunt er eindeloos mee variëren:

  • Vervang de peer door appel of mandarijn
  • Vervang de blauwe kaas door geitenkaas, feta of brie.
  • Varieer ook eens met de noten en gebruik cashewnoten of pecans in plaats van walnoten

Dressing voor witlof salade

witlof salade met peer

Ik vind zelf een honing-mosterd dressing erg goed passen bij deze witlofsalade met peer en blauwe kaas. De honing geeft een beetje zoetheid aan de bittere witlof en de mosterd geeft wat pit. Je kunt hier zelfs een kant en klare mosterdsaus voor gebruiken, maar de dressing is ook zo gemaakt.

witlofsalade met blauwe kaas

Witlof salade met peer en blauwe kaas

Een heerlijke lunchsalade: witlofsalade met peer, blauwe kaas en walnoten.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 stronk witlof
  • 1 peer
  • 50 gr blauwe kaas
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl appelazijn
  • 1 el olijfolie
  • 25 gr walnoten

Zo maak je het

  • Was en halveer de witlof. Snijd het kontje eraf en verwijder de harde binnenkant. Snijd de witlof fijn.
  • Maak een dressing van de olijfolie, azijn, honing en mosterd en breng op smaak met wat peper en zout. Meng de dressing door de witlof.
  • Snijd de peer in blokjes en verkruimel de blauwe kaas grof. Meng door de witlof salade.
  • Hak de walnoten grof en bestrooi de witlofsalade ermee.

Voedingswaarden

Calorieën: 300kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
lunchsalade met witlof

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept