Menu
desserts

Witte chocolademousse zonder ei

Witte chocolademousse zonder ei

Hmmm, witte chocolademousse als toetje! Dit gaat er altijd nog wel in. Een kommetje heerlijk zoete mousse met witte chocolade en slagroom. Je maakt de mousse nog iets frisser door er limoenrasp doorheen te mengen. En met een topping van wat vers fruit en chocoladekrullen maak je het helemaal af. Een feestelijk toetje dat je prima kunt serveren tijdens de feestdagen, maar ook na een lekker etentje in het weekend smaakt zo’n kommetje chocolademousse meer dan prima!

Witte chocolademousse zonder ei

Vaak wordt mousse met opgeklopt eiwit gemaakt. Nu is rauw ei voor sommige doelgroepen niet heel geschikt. Je kunt overigens in sommige grotere supermarkten in de koeling eiwit kopen dat wél veilig is om te eten, maar je kunt ook prima chocolademousse zonder ei maken. Met maar twee ingrediënten (slagroom en chocolade) krijg je een heerlijk luchtige chocolademousse.

chocolademousse witte chocolade

Luchtige mousse of juist wat intenser

Bij de bereiding van deze witte chocolademousse heb je twee opties; of je maakt de mousse en serveert hem direct. Dan is hij heerlijk luchtig. Je kunt er ook voor kiezen om de mousse al eerder op de dag te maken, en op te laten stijven in de koelkast. Dan wordt hij wat minder luchtig, maar wat compacter. Ik vind het allebei superlekker en het is maar net waar je zin in hebt!

Dit recept voor witte chocolademousse is geschikt voor 4-6 personen. Als je al een zeer uitgebreid diner op de planning hebt staan, zou ik onderstaande hoeveelheden eerder voor zes personen aanhouden.

Witte chocolademousse zonder ei

5 from 3 stemmen
Gang: ToetjeKeuken: KerstNiveau: Eenvoudig
Voor ca

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

418

kcal

Heerlijke chocolademousse van witte chocolade, met limoen en frambozen. Een makkelijk toetje!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 150 gr 150 witte chocolade + extra voor de garnering

  • 250 ml 250 slagroom

  • 2 2 limoenen

  • 1 snufje 1 zout

  • frambozen om te garneren

Bereiding

  • Begin met het smelten van de witte chocolade. Breek de reep in stukken en smelt de chocolade au bain marie, roer regelmatig door. (dat betekent dat je een pannetje water aan de kook brengt en de chocolade in een vuurvaste kom doet die je bovenop de pan zet. De chocolade zal dan heel rustig smelten).
  • Haal de gesmolten witte chocolade van het vuur en laat iets afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf met een snuf zout en de rasp van 1 limoen. Klop de slagroom tot er mooie lobbige pieken ontstaan, maar niet al te stijf, hij wordt ook weer iets dunner als je straks de chocolade erdoor mengt.
  • Roer nu met een spatel de gesmolten witte chocolade door de slagroom. Probeer zo min mogelijk te roeren, maar uiteraard moet alles wel goed gemengd zijn.
  • Verdeel de witte chocolademousse over mooie glazen en zet in de koelkast tot serveren.
  • Garneer de mousse voor het serveren met frambozen, de rasp van de andere limoen en wat chocoladekrullen (die krijg je door van een reep witte chocolade heel smalle reepjes af te snijden).

Opmerkingen

  • Tip: je kunt de mousse direct voor het serveren maken, dan is hij erg luchtig. Je kunt hem ook een paar uur laten opstijven in de koelkast voor een wat intensere, compactere chocolademousse.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Chocolademousse recept zonder ei

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter