Hmmm, witte chocolademousse als toetje! Dit gaat er altijd nog wel in. Een kommetje heerlijk zoete mousse met witte chocolade en slagroom. Je maakt de mousse nog iets frisser door er limoenrasp doorheen te mengen. En met een topping van wat vers fruit en chocoladekrullen maak je het helemaal af. Een feestelijk toetje dat je prima kunt serveren tijdens de feestdagen, maar ook na een lekker etentje in het weekend smaakt zo’n kommetje chocolademousse meer dan prima!
Witte chocolademousse zonder ei
Vaak wordt mousse met opgeklopt eiwit gemaakt. Nu is rauw ei voor sommige doelgroepen niet heel geschikt. Je kunt overigens in sommige grotere supermarkten in de koeling eiwit kopen dat wél veilig is om te eten, maar je kunt ook prima chocolademousse zonder ei maken. Met maar twee ingrediënten (slagroom en chocolade) krijg je een heerlijk luchtige chocolademousse.
Luchtige mousse of juist wat intenser
Bij de bereiding van deze witte chocolademousse heb je twee opties; of je maakt de mousse en serveert hem direct. Dan is hij heerlijk luchtig. Je kunt er ook voor kiezen om de mousse al eerder op de dag te maken, en op te laten stijven in de koelkast. Dan wordt hij wat minder luchtig, maar wat compacter. Ik vind het allebei superlekker en het is maar net waar je zin in hebt!
Dit recept voor witte chocolademousse is geschikt voor 4-6 personen. Als je al een zeer uitgebreid diner op de planning hebt staan, zou ik onderstaande hoeveelheden eerder voor zes personen aanhouden.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!


Nog geen reacties