snel klaar

Woknoedels met garnalen

Woknoedels met garnalen

Af en toe heb ik zo’n zin in een Aziatisch gerecht, het is altijd lekker licht en met frisse smaken, heerlijk! In dit recept gebruik je lekker veel groenten en vis, jum! Dit is ook zo’n heerlijk roerbakgerecht, laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst: als je alles klaarzet en de groenten alvast snijd, is het gerecht daarna in een mum van tijd klaar!

Recept woknoedels met garnalen

(voor 4 personen)

  • 600 gr woknoedels
  • 450 gr garnalen
  • 2 tenen knoflook
  • 4 sjalotjes
  • 2 rode pepers
  • 250 gr taugé
  • 1 paksoi
  • 4 lente-uitjes
  • 4 eieren
  • 4 el pinda’s
  • 3 el olie
  • 2 el limoensap
  • 4 el oestersaus
  • 2 el chilisaus (eventueel zelfgemaakt)
  • 2 el sojasaus
  • peper, peterselie

Snipper de knoflook, sjalot en rode peper (verwijder de zaadlijsten) en snijd de paksoi en lente-ui in kleine stukken. Klop de eieren los met peper. Rooster de pinda’s in een droge wok en haal ze eruit. Verhit 1 el olie in de wok en bak de garnalen ca 2 minuten. Haal ze eruit. Verhit 2 el olie in de wok en bak de knoflook, sjalot en rode peper een minuutje, voeg dan de noedels toe en bak twee minuten mee. Roer de limoensap, vissaus en chilisaus erdoor evenals de eieren. Blijf nu goed roeren tot de eieren goed gestold zijn en aan de noedels blijven plakken. Voeg de garnalen (gooi het vocht eerst weg) toe en de paksoi, taugé en lente-ui toe en bak nog twee minuten. Bestrooi met pinda’s en peterselie.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten