kip

Worstjes met kip, spek en feta

Worstjes van kip, feta en spek

Zo af en toe vind ik het heel leuk om een oud recept uit de begintijd van mijn blog opnieuw te maken. Een mooie kans om te kijken of het recept nog klopt én om een nieuwe foto te maken. Want eerlijk is eerlijk, fotograferen vind ik nog steeds moeilijk maar in de begindagen van mijn blog waren mijn foto’s echt niet om aan te zien. Of zou jij deze worstjes met kip, spek en feta graag willen maken bij het zien van deze foto? Nee hè… Kortom: tijd voor een nieuwe foto! Gelukkig bleek het recept nog helemaal prima, deze ‘worstjes’ van kipgehakt, op smaak gebracht met citroen en feta en omwikkeld met ontbijtspek, smaken heerlijk hartig! Ze zijn ook nog eens makkelijk te maken en snel klaar, daar hou ik van!

Tip: kun je geen kipgehakt krijgen? Koop dan kipfilet, snijd dit in stukken en maal het in de keukenmachine tot gehakt.

Recept worstjes met kip, spek en feta

(voor 4 personen)

  • 450 gr kipgehakt
  • 75 gr feta
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gr verse peterselie
  • 1/2 citroen
  • 8 plakjes ontbijtspek

Meng het kipgehakt met de fijngesneden feta, de geperste teentjes knoflook, de fijngesneden peterselie en de rasp van de halve citroen. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout (houd er rekening mee dat het ontbijtspek ook al vrij zout is). Zet het mengsel eventueel een half uur in de koelkast, dan zijn de worstjes straks nog wat makkelijker te vormen.

Maak – met iets vochtige handen – 8 worstjes van het mengsel en omwikkel deze met een plakje ontbijtspek. Verhit een beetje olijfolie in een pan en braad de worstjes in ongeveer 5 minuten gaar, keer ze regelmatig om.

Tip: deze worstjes van kip, spek en feta smaken erg goed bij gebakken aardappeltjes. Ik maakte er ook nog haricots verts met spek bij, om het restjes ontbijtspek meteen op te maken!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten