Menu
reviews

Wouds Weilandrund

Degenen die mij kennen weten het wel: ik groeide op, op een eiland (de Woude – in het Alkmaardermeer). Een eiland? Yes! En om de meest gestelde vragen meteen even te beantwoorden: nee, er ligt geen brug naar het vasteland. Anders zou het geen eiland zijn ;-) Nee, ons gezin woonde daar niet alleen, er staan nog zo’n veertig huizen. En nee, winkels zijn er niet, een school ook niet. Wat er wel is: een weiland met koeien. En niet zomaar koeien!

Want ja, in die zin voldoet de Woude nog wel een beetje aan een idyllisch beeld: er is nog één actieve boer op het eiland. Een biologische melkveehouder die in het bezit is van biologische dubbeldoel koeien. Deze koeien gedijen prima op het eiland, waar ze kunnen genieten van vers gras. De boer brengt elk jaar een paar koeien naar de slager. Maar wat gebeurt er eigenlijk met dat vlees? De eilandbewoners weten het wel: hou het maar op het eiland! Daarom is er nu Wouds Weilandrund. Vlees direct van de eilandboer, die het zelf rondbrengt naar de afnemers. Net als het vlees van het bekende Koop een Koe wordt het vlees van het Wouds Weilandrund netjes gesealed in plastic geleverd. Het kan zo de diepvries in. Wel zo handig.

Mijn ouders – die nog steeds op de Woude wonen – brachten een paar stukjes Wouds Weilandrund langs. Om te proeven, én om over te schrijven. Bij deze dus! Ik mocht kogelbiefstuk, ossenhaas en gehakt proeven. De ossenhaas & de kogelbiefstuk zijn prachtige stukjes vlees. Ik bakte ze in de koekenpan, het was super zacht en heerlijk van smaak. Als een mes door de boter! Van het gehakt maakte ik gehaktballen. Dat eet ik niet vaak, maar zo af en toe is het best lekker! Zeker als je ze van goed vlees maakt, zoals dit. Ik maakte er aardappelpuree bij en een saus van bier en uien, lekker! Dat recept ga ik nog even finetunen en dan komt het later online.

1 Reactie

  • Atie Groot
    26 maart 2018 at 10:24

    Leuk stukje Sandra en inderdaad het vlees is heerlijk!

    Reply

Laat een reactie achter