Braad het hertenvlees aan in braadboter, breng het op smaak met peper en zout en schep het vlees uit de pan.
Snijd ondertussen de ui, prei, wortel en champignons fijn en bak deze vervolgens in het braadvet van het vlees (misschien moet je nog wat extra braadboter toevoegen.
Voeg het vlees weer toe aan de pan en doe de bouillon, laurier, kruidnagel en tijm erbij. Laat de herten stoofpot zo'n anderhalf uur pruttelen, langer mag ook!
Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze toe aan de pan, laat de stoofpot nog een half uurtje verder sudderen zonder deksel op de pan. Als het goed is, dikt de saus dan wat in.
Is de saus nog wat te dun naar jouw smaak? Dan kun je hem verder binden met wat maïzena. Schep een theelepeltje maïzena in een kommetje en voeg er koud water bij. Klop dit goed los zodat er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Giet dit vervolgens in de pan en roer goed door, nu zal je saus verder gaan indikken.
Notities
Je kunt ook de helft van de bouillon vervangen voor rode wijn.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.