Zet de espresso en laat deze volledig afkoelen. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Klop de slagroom stijf en mix beetje bij beetje de suiker erdoor. De slagroom moet ietsje stijver geklopt worden dan je hem uiteindelijk wilt hebben, want de espresso maakt het weer iets dunner.
Mix ten slotte rustig de espresso en de Amaretto door de opgeklopte room, tot de koffieroom de dikte heeft die jij het lekkerste vindt. Zelf klop ik het 't liefste niet al te lang door, zodat het nog een klein beetje lobbig is. In de koelkast zal het geheel ook weer wat opstijven.
Schep de koffie mousse in glazen of bakjes en laat minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met mokkaboontjes.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.