Zeef het bakmeel in een kom en voeg het zout en de kristalsuiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel en voeg het maanzaad toe. Rasp de citroen boven de kom.
Klop het ei los met de melk. Voeg ¾ van het melkmengsel toe aan het bloem-mengsel en kneed alles tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap met een dikte van 1,5 cm en snijd er 8 langwerpige driehoeken uit (snijd het deeg in vier rechthoeken en halveer die overdwars). Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de rest van het ei-mengsel.
Bak de scones in ongeveer 10 minuten gaar. Kijk na tien minuten even of ze mooi lichtbruin zijn. Zo niet, bak ze dan nog een paar minuten verder. Laat ze een paar minuten afkoelen.
Maak ondertussen een frosting door de poedersuiker los te roeren met een klein beetje water of citroensap. Verdeel de frosting over de citroen scones en garneer met wat extra maanzaad.
Notities
Je kunt het deeg al van tevoren maken en de scones vers afbakken. Scones zijn namelijk warm en vers het allerlekkerste en worden daarna snel droog.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.