rozenblaadjes (optioneel, je kunt ook grof gehakte ongezouten pistachenootjes gebruiken)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Begin met het maken van de rozencake. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm of tulbandvorm in met gesmolten boter.
Doe de suiker en de eieren in een kom en mix deze tot ze luchtig zijn.
Voeg de zonnebloemolie, de yoghurt, de eieren, de rozensiroop, de vanille en de citroenrasp toe en mix alles goed door elkaar.
Doe het bakmeel, de kardemom en het zout erbij en mix nu kort tot een mooi beslag. Mix niet te lang. Giet het beslag in de ingevette vorm en bak de rozencake ca 50 minuten tot deze gaar is. Laat de cake volledig afkoelen.
Maak nu de frosting door de poedersuiker te mengen met de rozensiroop en vervolgens te verdunnen tot je de gewenste dikte hebt. Voor het mooiste resultaat moet de frosting langzaam van een lepel druipen.
Giet de frosting over de afgekoelde cake en garneer met gesuikerde rozenblaadjes of gehakte pistachenootjes (of allebei).
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.