Begin met het maken van de gekarameliseerde ui. Snijd de rode ui in halve ringen en smelt wat braadboter in een pan. Doe de ui, balsamico en suiker in de pan en laat de ui op een zacht vuurtje karameliseren. Dit duurt minimaal 15 minuten, maar je kunt het ook langer laten bakken. Roer af en toe door om verbranden te voorkomen.
Bak ondertussen de plakken ontbijtspek uit in een droge koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Smeer een boterham licht in met boter en leg de beboterde kant naar beneden. Beleg de boterham met de plakken spek, de cheddar en de gekarameliseerde ui en dek af met de andere boterham. Smeer ook de bovenkant van de tosti in met een beetje boter.
Bak de cheddar tosti nu in een koekenpan in enkele minuten tot hij aan beide kanten mooi bruin is, en de kaas goed is gesmolten. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.