Volg culi-sandra.nl op:
Wraps met brie en chilisaus

Wraps met brie en chilisaus

Dit recept voor wraps met brie komt uit het boek United Wraps van Estefhan Meijer, een kookboek waaruit ik heel veel recepten ook daadwerkelijk heb gemaakt. Ken je dat? Een eindeloze rij kookboeken in je kast waar je nooit iets uit maakt? Nou, dat heb ik bij dit boekje dus niet! Estefhan maakt de meest originele combinaties in zijn wraps en burrito’s. Een toppertje is bijvoorbeeld de wrap met beenham en honing-mosterdsaus. Sowieso ben ik gek op wraps, je kunt er zoveel kanten mee op, je kunt ze werkelijk met alles vullen. In de praktijk vul ik ze vaak met vlees (biefreepjes, of kip), dus deze wrap met brie is een fijne afwisseling daarop. Want elke dag vlees is natuurlijk helemaal niet nodig!

Vandaag probeer ik een voor mij nieuwe combinatie uit: een wrap met gebakken brie en chilisaus. Door de brie te frituren krijg je een heerlijk krokant korstje, terwijl de kaas vanbinnen lekker zacht wordt. De combinatie met de frisse, knapperige paprika en de zoete chilisaus is echt een topper! Tip: bij de wraps kun je eventueel nog een kleine groene salade serveren, als je dat lekker vind. Ik maakte er een kleine salade van veldsla en aardbeien bij, zoet rood fruit is namelijk een lekkere combinatie met brie!

Wraps met brie en chilisaus

 (voor 4 personen)
  • 8 tortilla’s (ik gebruik volkoren tortilla’s)
  • 16 dikke plakjes brie
  • ca 4 el bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • ca 100 gr paneermeel
  • zoete chilisaus (tip: maak zelf chilisaus)
  • 4 handjes veldsla
  • 2 rode paprika’s
  • zonnebloemolie of olijfolie

Zo maak je de wraps met gebakken brie

  • Zorg ervoor dat je alle ingrediënten klaar hebt staan, want qua timing is dit gerecht een beetje tricky, je moet aan het einde snel werken.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en zet kommetjes klaar met bloem, ei en paneermeel.
  • Leg vier tortilla’s klaar op vier borden en beleg ze met wat veldsla en reepjes paprika.
  • Verhit wat olie in een koekenpan.
  • Haal de helft van de plakjes brie achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel, en daarna nog een keer door het ei en paneermeel.
  • Zodra de olie goed heet is, doe je de plakjes brie in de pan. Let op: niet teveel tegelijk! De brie is heel snel klaar, al na een seconde of 20 moet je de plak omdraaien om ook de andere kant te bakken. De gebakken brie is klaar zodra deze aan beide kanten een mooi goudbruin korstje heeft.
  • Leg op elke tortilla twee plakjes brie en besprenkel met zoete chilisaus. Serveer direct en maak de volgende batch pas nadat je lekker hebt gesmuld van de eerste!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter